• Zondag 25 aug
  • Valthe (Drenthe)

Hunebed Highway MTB 2024

  • Mountainbike

De tocht voert de deelnemers over de afstanden 35 en 50 km door de bosrijke omgeving rondom Valthe. We gaan deze editie in noordelijke richting om de deelnemers te verassen met verstopte, onverwachte, paadjes door de boswachterijen van Odoorn en Exloo.
Op onze jaarlijks variërende route(s) geniet je van heuveltjes en het "vals plat" ontstaan tijdens de ijstijd. Onderweg zul je verschillende bosmeertjes en hunebedden ontdekken. Geniet van een mooie afwisselende route langs de prachtige Drentse Hondsrug, door de dichte bossen en over de heide. De routes zijn geschikt voor alle niveaus.
Als échte mountainbiker móet je deze tocht gewoon op je palmares hebben staan! Start tussen 9.00 en 9.30 uur.

Extra mooi: fietsen en wandelen voor het Goede Doel. Je kunt er een leuke gezinsdag van maken want we hebben voor elk wat wils. Gaat de één lekker uitdagend fietsen, kan de ander ontspannend gaan wandelen. En na afloop samen een drankje doen. Voor de MTB-ers hebben we een mooie tocht over 35 en 50 km. Voor de toerfietsers de uitdagende Hunebed Highway Classic over de afstanden 65, 95, 125 en 155 km en voor de wandelaars zijn er routes van 5, 10 en 12 km. Naast KWF Kankerbestrijding worden er elk jaar nog te bepalen twee andere Goede Doelen (regionaal) door ons geselecteerd. Dit jaar hebben we gekozen voor Stichting Tekenen voor Kinderen en dagbesteding Nije Stee in Emmen ( bijdrage duofiets voor mensen met een verstandelijke en / of lichamelijke beperking )

Inschrijf - en sponsorgelden komen geheel ten goede aan de Goede Doelen. Stichting Goede Doelen Valthe heeft in 13 jaar al € 102.680,00 geschonken.

Inschrijven
Vanaf 1 januari tot en met 23 augustus is het mogelijk om je online in te schrijven. Op 25 augustus tijdens de start is inschrijven natuurlijk ook nog mogelijk
Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving € 12,00 en bij daginschrijving tijdens de start € 15,00. NTFU korting is zowel bij voor- en daginschrijving ( Scan&Go aanwezig ) van toepassing. Kinderen tot en met 15 jaar mits onder begeleiding mogen gratis meedoen. Betaling bij daginschrijving contant of middels pinnen.

WINACTIE:
Bij voorinschrijving maak je kans op 1 van de 3 dinerbonnen voor 2 personen bij het exclusieve restaurant 'De Gaffel' in Valthe.
Alle reden om je zo snel mogelijk in te schrijven.

Toertocht details 35 km

Starttijd
09:00 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Schoolstraat 6
plan route
Hoogtemeters
95 hm
Kosten deelname
€ 15,00 (BASIC account)
€ 13,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 23 augustus 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 12,00 (BASIC account)
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 23 augustus 2024.
Organisatie
Stichting Goede Doelen Valthe
Website
www.goededoelenvalthe.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Mooie route, straten in de regen en na een half uur opdrogen in de zon.
Het nummeren van de helm/fiets vond ik een top idee
Mooie tocht met prima ontvangst en goede verzorging.
Mooie route met weer nieuwe paadjes . Zoals altijd weer prima verzorgd. Ook nu weer bewaking bij de fietsen. Goed geregeld!
Mooi dat de tocht nu richting het noorden ging. Nog meer bospaden??