• Zondag 25 aug 2024 2024
  • Valthe (Drenthe)

Hunebed Highway Classic 2024

  • Racefiets

De Hunebed Highway tussen Coevorden en Zuidlaren loopt als een rode draad door de grotendeels vernieuwde fietsroutes. Langs deze autoweg liggen prachtige dorpen en landschappen, zoals o.a. het Hondsruggebied. De Hondsrug vormt samen met een deel van het omringende gebied, het enige Geopark van Nederland. De Hondsrug heeft een lengte van 70 kilometer en een gemiddelde hoogte van 20 meter boven NAP. Vooral bij de 155 km route is er dan ook sprake van een klimroute, met 'maar liefst' 426 hoogtemeters! De Lemenweg naar Drouwen is met 2,1 km de langste beklimming. Valthe Groningen Valthe heet sinds 2020 de Hunebed Highway Classic: Stichting Goede Doelen Valthe is in 2010 opgericht om geld te kunnen doneren aan Goede Doelen. Elk jaar op de vierde zondag in augustus organiseerden we de Hondsrugtoertocht Valthe Groningen Valthe. Nu dus de voor de derde keer de Hunebed Highway Classic. Extra mooi: fietsen en wandelen voor het Goede Doel. Je kunt er een leuke gezinsdag van maken want we hebben voor elk wat wils. Gaat de één lekker uitdagend fietsen, kan de ander ontspannend gaan wandelen. En na afloop samen een drankje doen. We hebben voor de toerfietsers de uitdagende Hunebed Highway Classic over de afstanden 65, 95, 125 en 155 km, voor de MTB-ers hebben we een mooie tocht over 30 en 50 km. Voor de wandelaars zijn er routes van 5, 10, 15, 20 en 30 km. Naast KWF Kankerbestrijding worden er elk jaar nog te bepalen twee andere Goede Doelen (regionaal) door ons geselecteerd. Voor 2024 zijn dit Stichting RHGD REDDINGSHONDEN en Wensstichting Drenthe. Inschrijf - en sponsorgelden komen geheel ten goede aan de Goede Doelen. Stichting Goede Doelen Valthe heeft in 12 jaar al € 96.180,00 geschonken.

WINACTIE:
Bij voorinschrijving maak je kans op 1 van de 4 dinerbonnen voor 2 personen bij het exclusieve restaurant 'De Gaffel' in Valthe.
Alle reden om je zo snel mogelijk in te schrijven.

Leuke aanbieding:
Een prachtige, unieke Hunebed Highway Classic windstopper van het kwaliteitsmerk Bioracer. Deze kwalitatieve windstopper (winkelwaarde € 89,-) bieden wij aan voor slechts € 42,35 exclusief verzendkosten. Je kunt je eigen windstopper bestellen in onze webshop. Zie hieronder de link naar de webshop. Je kunt hier overigens ook onze speciale Hunebed Highway Classic wielershirts of wielerbroeken bestellen!
Webshop Bioracer" <a href="https://stichting-goede-doelen-valthe.email-provider.eu/link/lejhf866fx/cxx5g3ejmh/upnuwnx8lm/mlszojiz9u/gerbfozn0a">https://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=KBe4aeEtue</a>

Toertocht details 65 km

Starttijd
08:00 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Sportpark Duurshof, Schoolstraat 6
plan route
Hoogtemeters
259 hm
Kosten deelname
€ 17,00 (BASIC account)
€ 14,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 14,00 (BASIC account)
€ 12,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Stichting Goede Doelen Valthe
Website
goededoelenvalthe.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer