• Zondag 25 aug
  • Valthe (Drenthe)

Hunebed Highway Classic 2024

  • Racefiets

De Hunebed Highway (N34) tussen Coevorden en Zuidlaren loopt als een rode draad tussen de Hunebed Highway Classic fietsroutes. Langs deze autoweg liggen prachtige brinkdorpen en landschappen. De routes van alle afstanden zijn ook voor 25 augustus 2024 weer gedeeltelijk vernieuwd.

Met een keuze uit de afstanden 65, 95, 125 en 155 kilometer is het voor elke toerfietser genieten. Alle routes zijn geheel vrij van verkeerslichten en gaan over rustige weggetjes en fietspaden door de mooie gebieden van het Nationaal Park Drentsche Aa en het Hondsruggebied. De Hondsrug vormt samen met een deel van het omringende gebied het enige Geopark van Nederland.

De Hondsrug heeft een lengte van 70 kilometer en een gemiddelde hoogte van 20 meter boven NAP. Vooral bij de 155 km route is er dan ook sprake van een klimroute, met 'maar liefst' 426 hoogtemeters! De Lemenweg naar Drouwen is met 2,1 km de langste beklimming. Valthe Groningen Valthe heet sinds 2020 de Hunebed Highway Classic: Stichting Goede Doelen Valthe is in 2010 opgericht om geld te kunnen doneren aan Goede Doelen. Elk jaar op de vierde zondag in augustus organiseerden we de Hondsrugtoertocht Valthe Groningen Valthe. Nu dus de voor de vierde keer de Hunebed Highway Classic.

Extra mooi: fietsen en wandelen voor het Goede Doel. Je kunt er een leuke gezinsdag van maken want we hebben voor elk wat wils. Gaat de één lekker uitdagend fietsen, kan de ander ontspannend gaan wandelen. En na afloop samen een drankje doen. We hebben voor de toerfietsers de uitdagende Hunebed Highway Classic over de afstanden 65, 95, 125 en 155 km, voor de MTB-ers hebben we een mooie tocht over 35 en 50 km. Voor de wandelaars zijn er routes van 5, 10 en 12 km. Naast KWF Kankerbestrijding worden er elk jaar nog te bepalen twee andere Goede Doelen (regionaal) door ons geselecteerd. Dit jaar hebben we gekozen voor Stichting Tekenen voor Kinderen en dagbesteding Nije Stee in Emmen ( bijdrage duofiets voor mensen met een verstandelijke en / of lichamelijke beperking )

Inschrijf - en sponsorgelden komen geheel ten goede aan de Goede Doelen. Stichting Goede Doelen Valthe heeft in 13 jaar al € 102.680,00 geschonken.

WINACTIE:
Bij voorinschrijving maak je kans op 1 van de 3 dinerbonnen voor 2 personen bij het exclusieve restaurant 'De Gaffel' in Valthe.
Alle reden om je zo snel mogelijk in te schrijven.

Toertocht details 65 km

Starttijd
08:00 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Sportpark Duurshof, Schoolstraat 6
plan route
Hoogtemeters
259 hm
Kosten deelname
€ 17,00 (BASIC account)
€ 14,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 23 augustus 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 14,00 (BASIC account)
€ 12,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 23 augustus 2024.
Organisatie
Stichting Goede Doelen Valthe
Website
goededoelenvalthe.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Een van mijn favoriete ritten. Door diverse afstanden en soorten fietsers ligt de groep deelnemers snel uit elkaar waardoor je het gevoel krijgt een individuele rit te rijden, maar ook nog rij je voor een goed doel!
Super!
Afwisselend en landschap om op de fiets van te genieten
Zeker aan te bevelen, prachtige omgeving de 125 km erbij dit jaar is zeker een meerwaarde, goede verzorgingsplaatsen & prima gepeild.
Was prachtig goed geregeld!