Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 28-1-2024.
  • Zondag 28 jan
  • Steenwijk (Overijssel)

Wintereditie Hollands Venetië Tocht 2024 - Weg

  • Racefiets

Sinds 2021 organiseert RTV Steenwijk de Wintereditie van de Hollands Venetië tocht. Deze tocht is afgeleid van de succesvolle Hollands Venetietocht die elk jaar in augustus wordt verreden, echter met andere routes en een andere omgeving. Deze tocht is een mooie gelegenheid je eerste tocht van 2024 te rijden samen met je wielervrienden. Aan het einde krijg je een stampotbuffet aangeboden en wordt er geproost met een drankje op het nieuwe wielerseizoen.

Dit jaar is het zwaartepunt van de tocht verplaatst richting Drenthe. De tocht gaat nog steeds langs de Natuurpark Weerribben en Ossenzijl om vervolgens langs de Linde richting mooie dorpen als Vledder, Diever en Havelte te gaan.

Alle type fietsers zijn welkom, de deelnemers die de tocht met een velomobiel rijden willen wij vragen om tussen 08:00 en 08:30 uur te starten. Overige deelnemers zijn vanaf 08:30 uur van harte welkom.

De wegtocht is 75km en 120km lang. De route kan alleen gereden worden door middel van gpx, dit bestand is te downloaden via deze site.
Let op! op dezelfde dag organiseren wij ook de HVT Graveltocht. Inschrijven voor deze tocht kan via ook Fietssport en is te vinden als Wintereditie Hollands Venetië Tocht - Gravelride

Indien u vragen of opmerkingen (over het downloaden van de gps bestanden) heeft dan kunt u een mail sturen naar info@hollandsvenetietocht.nl.

Toertocht details 75 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Middenweg 12
plan route
Hoogtemeters
176 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 15,00 (BASIC account)
€ 13,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
RTV Steenwijk
Website
www.rtvsteenwijk.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Prachtige route, mooi weer en een fijne organisatie!
Mooie fietstocht langs meren, vaarten en landerijen.
Mooie tocht en mooie omgeving
Een matige tocht waar meer gebruik van off- road paden gemaakt kon worden. GPX en route pijlen kwamen niet overeen.