• Zondag 23 jun
  • Bemmel (Gelderland)

De Kempenaer Pukkeltocht

  • Racefiets

Het Rijk van Nijmegen is een prachtig gebied voor toerfietsers met veel uitdagende beklimmingen. Wil je de meeste daarvan aan den lijve ervaren doe dan mee aan De Kempenaer Pukkeltocht van TWC ’t Verzetje uit Bemmel. De afstand van 120 km telt mee voor het ‘Brevet des Cyclistes’. Let wel: ook op de kortere afstanden van 60 en 90 km beleef je gegarandeerd klimplezier! Je wielerhart zal letterlijk en figuurlijk sneller kloppen van de Oude Holleweg, de meest uitdagende klim in dit deel van Nederland. Met stijgingspercentages tot 13% kan deze beklimming zelfs de concurrentie aan met Zuid-Limburgse toppers. Andere verleidelijke trajecten op het parcours: de Ubbergse Holleweg en de Zevenheuvelweg om er maar een paar te noemen. Naast klimmen is het ook lekker toeren langs de Waaldijk, door de Ooijpolder en de Hatertse Vennen. Zoveel afwisseling. Zo mooi is het Rijk van Nijmegen. Op diverse plekken staat een fotograaf klaar voor een actiefoto. Deze krijg je gratis aangeboden.
De routes zijn volledig uitgepijld. Wil je de route beschikbaar als GPX-bestand? Dat kan vanaf enkele dagen voor de tocht. Registreer je dan eerst gratis bij Fietssport, zodat je op jouw eigen account de route t.z.t. kunt downloaden.

De route van 60 km is ook prima geschikt voor mensen met een e-bike die eens een toertocht willen rijden.

Voor alle routes is er een pauzeplek in Groesbeek. Voor de 90 en 120 daarnaast een verzorgingsplek in Milsbeek en voor de 120 km nog een pauzeplek bij de Hatertse en Overasseltse vennen.
Na de finish kunnen de deelnemers een ambachtelijk ijsje kopen bij de ijscokar, een snack bij de frietwagen en wat te drinken in het clubhuis.

Toertocht details 60 km

Starttijd
08:30 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Sportlaan 1B
plan route
Hoogtemeters
281 hm
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TWC 't Verzetje Bemmel
Website
www.pukkeltocht.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Joris
Aantrekkelijke toertocht door een mooie heuvelachtige omgeving rondom Nijmegen met een gastvrije ontvangst in Bemmel.