Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 19-5-2024.
  • Zondag 19 mei
  • Oldenzaal (Overijssel)

Lönsberg Klim Classic 2024

  • Racefiets

Lönsberg Klim Classic

Op 19 mei 2024 (eerste Pinksterdag) komen de liefhebbers van klimwerk aan hun trekken, want dan organiseert OWC de Lönsberg Klim Classic in het grensgebied met Duitsland. Er kan uit drie afstanden gekozen worden, namelijk; 85, 110 en 135 kilometer. De toertocht gaat via Weerselo, Ootmarsum (waar een klim uit het parcours van het NK voor professionals is opgenomen), Vasse en autoluwe binnenwegen naar de grens bij Halle.

Bij Blekkers Hofcafé is een pauzeplaats ingericht. Hier splitst de route zich:
– de 85 kilometer gaat, over de Lönsberg met zijn bekende uitkijktoren en dan via Lage, Lattrop, Denekamp en de Tankenberg terug naar Oldenzaal.
– de 110- en 135 kilometer toerfietsters maken een extra lus rondom het heuvelachtige Uelsen met zijn fraaie vergezichten. Zij komen weer terug bij de pauzeplaats en rijden dan dezelfde route als de 85-kilometer fietsers naar Oldenzaal.

Van deze toertocht is de 135 kilometer opgenomen in het ‘Brevet des Cyclistes’. Dus spaar je voor het klimbrevet, dan verdien je hier na hard werken twee sterren. De 85 kilometerroute is met pijlen en verwijzingsborden uitgezet, de 110- en 135 kilometer is van de pauzeplaats Blekkers Hofcafé alleen verder te rijden op GPX. De gevaarlijke punten op de route worden op de route met borden duidelijk weergegeven. Bij de start is een kaart beschikbaar waarop deze gevaarlijke plekken zijn gemarkeerd.
Een materiaalwagen is beschikbaar en op de start- en pauzeplaats is EHBO aanwezig. In het clubgebouw kan gebruik gemaakt worden van douche en toilet. Tijdens de tocht wordt er gezorgd voor de nodige versnaperingen en na afloop kan er bij het clubgebouw iets hartigs van de barbecue genuttigd worden.

De Lönsberg Klim Classic heeft van de NTFU het predikaat “Extra goed geregeld” gekregen.

Toertocht details 85 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Clubgebouw OWC, Oude Almeloseweg 1
plan route
Hoogtemeters
968 hm
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Oldenzaalse Wielerclub
Website
www.owc-oldenzaal.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Klaas
Een zeer mooie route over rustige wegen. De route is goed aangegeven. Een mooie omgeving in Twente en rondom Uelsen.
Diederik
Niet eerder een toertocht gedaan met zo weinig verkeer....heerlijk! Prachtige route en duidelijk uitgepijld. Prima organisatie door mensen met hart voor de zaak. De moeite waard om uit Apeldoorn te komen.
Mooi afwisselend en goede organisatie. De nieuwe pauzeplek “Blekkers hofcafe” is een grote verbetering. Mooie tuin en de thermoskannen stonden op tafel. Wel zou de organisatie bij de pauzeplek ook drank moeten verstrekken. Na afloop gratis worst of hamburger op de BBQ. Gezien ook het artikel in Fietssport in februari over deze tocht is deze zeer aan te bevelen.
Leuke tocht door een mooie omgeving, glooiend landschap met hier en daar een leuke klim. Centraal pauzepunt bij een restaurant in Duitsland waar goede koffie en lekker gebak voor een schappelijke prijs wordt geserveerd