• Zaterdag 6 jan 2024 2024
  • Rijssen (Overijssel)

Bike Basement MTB en Graveltocht 2024

  • MTB & Gravel

Heb je goede voornemens voor het nieuwe jaar of wil je gewoon doorgaan met waar je bent geëindigd in 2023 namelijk lekker fietsen. Op zaterdag 6 januari 2024 a.s. organiseert Tourclub Rijssen de Bike Basement MTB- en Graveltocht. Dit is een mooie en uitdagende tocht waarbij voor de MTB kan worden gekozen voor de afstanden 30 of 50 kilometer en voor de gravel voor 70 km.

De MTB routes zijn geheel uitgepijld en gaan door de Rijssense bossen. De 50 km gaat ook over de Apenberg en Friezenberg/Borkeld.
‘De Ravijntjes’ en Rijssen's Schwarzwald zijn technisch uitdagend door het keer- en draaiwerk maar er is ook zeker ruimte om lekker snelheid te maken. Op de heidegebieden van de Friezenberg en De Borkeld passeer je grafheuvels die tot wel vijfduizend jaar oud zijn.

De gravelroute gaat rondom Rijssen over verrassende wegen en mooie gravelpaden en is uitsluitend op GPS te rijden. Voor de pauze ga je naar Notter, Zuna, Rectum en Ypelo om via Enter naar de pauzeplek te gaan. Na de pauze vervolg je de route via De Friezenberg richting Holten om dan via de Overtoom weer richting de finish te gaan. Deelnemers/voorinschijvers aan de graveltocht ontvangen twee dagen voorafgaand aan de tocht automatisch een mail (via Fietssport) met een link zodat de route kan worden gedownload. Het GPX bestand staat vanaf donderdag 4 januari 2024 op https://www.mtbgravel.nl en kan daar ook worden gedownload.

De inschrijfkosten zijn voor NTFU leden € 6,00 en voor niet-leden € 8,00. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meedoen. Voorinschrijven kan, graag zelfs, maar inschrijven op de dag zelf kan ook.
De starttijd is voor alle afstanden van 9.00 tot 10.00 uur. De pauzeplek is voor alle afstanden ongeveer halverwege en is bij De Langenberg aan de Enterveenweg 10 Rijssen. Daar is ook materiaalverzorging aanwezig net als een EHBO post. Na de finish staat tegen inlevering van je polsbandje een kop heerlijk dampende erwtensoep voor je klaar om nog even extra na te genieten.

Bij de start- en finish locatie is volop parkeergelegenheid aanwezig. Kijk voor meer informatie ook op https://mtbgravel.nl
De Bike Basement MTB en Graveltocht is een mooie tocht om het jaar 2024 sportief en goed te beginnen. We zien je dan ook graag aan de start.

Toertocht details 30 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
500 - 1.500
Startlocatie
Brekeldlaan 18 Rijssen
plan route
Hoogtemeters
49 hm
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 5 januari 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 5 januari 2024.
Organisatie
Tourclub Rijssen
Website
www.tourclubrijssen.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
Pijlen
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer