Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 6-1-2024.
  • Zaterdag 6 jan
  • Rijssen (Overijssel)

Bike Basement MTB en Graveltocht 2024

  • MTB & Gravel

Heb je goede voornemens voor het nieuwe jaar of wil je gewoon doorgaan met waar je bent geëindigd in 2023 namelijk lekker fietsen. Op zaterdag 6 januari 2024 a.s. organiseert Tourclub Rijssen de Bike Basement MTB- en Graveltocht. Dit is een mooie en uitdagende tocht waarbij wat de MTB betreft kan worden gekozen voor een afstand van 30 of 50 kilometer. De gravelafstand is 70 km.

De MTB routes zijn geheel uitgepijld en gaan door de Rijssense bossen en over de Friezenberg. ‘De Ravijntjes’ en Rijssen's Schwarzwald zijn technisch uitdagend door het keer- en draaiwerk maar er is ook zeker ruimte om lekker snelheid te maken. Op de heidegebieden van de Friezenberg en De Borkeld passeer je grafheuvels die tot wel vijfduizend jaar oud zijn.

De gravelroute gaat rondom Rijssen over verrassende wegen en mooie gravelpaden en is uitsluitend op GPS te rijden. Voor de pauze ga je naar de buurtschappen Notter, Zuna, Rectum en Ypelo om via Enter naar de pauzeplek te gaan. Na de pauze vervolg je de route via De Friezenberg richting Holten om dan via de Overtoom weer richting de finish te gaan. Deelnemers/voorinschijvers aan de graveltocht ontvangen twee dagen voorafgaand aan de tocht automatisch een mail (via Fietssport) met link zodat de route kan worden gedownload. Schrijf je je in vanaf 4 januari dan krijg de mail met link meteen toegestuurd. Het GPX bestand staat vanaf donderdag 4 januari 2024 op https://www.mtbgravel.nl en kan daar ook worden gedownload.

De inschrijfkosten zijn voor NTFU leden € 6,00 en voor niet-leden € 8,00. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meedoen. Voorinschrijven kan, graag zelfs, maar inschrijven op de dag zelf kan ook.
De starttijd is voor alle afstanden van 8:30 tot 10:00 uur. De pauzeplek is voor alle afstanden ongeveer halverwege en is bij De Langenberg aan de Enterveenweg 10 Rijssen. Daar is ook materiaalverzorging aanwezig net als een EHBO post. Na de finish staat tegen inlevering van je polsbandje een kop heerlijk dampende erwtensoep voor je klaar (of een consumptie) om nog even extra na te genieten. Nieuw dit jaar is de beveiligde fietsenstalling. Je kunt je fiets dus zowel tijdens de inschrijving als na afloop veilig "parkeren".

De parkeergelegenheid bij de start- en finish-locatie kan vanwege wateroverlast helaas niet worden gebruikt. We wijken daarom uit naar de parkeerplaats van sportpark De Koerbelt (v.v. Excelsior '31). Arend Baanstraat 102, 7461 DX Rijssen. Naar de parkeerplaats toe en van de parkeerplaats naar de start wordt je begeleid. Kijk voor meer informatie ook op https://mtbgravel.nl
De Bike Basement MTB en Graveltocht is een mooie tocht om het jaar 2024 sportief en goed te beginnen. We zien je dan ook graag aan de start.

Toertocht details 30 km

Starttijd
08:30 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Brekeldlaan 18 Rijssen
plan route
Hoogtemeters
201 hm
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Tourclub Rijssen
Website
www.tourclubrijssen.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Gezellige, gemoedelijke rit. Medefietsers en organisatoren allemaal erg aardig en behulpzaam. De tocht ging over singletracks maar ook door stukken bos en heide waar je normaal gesproken niet mag komen. Erg geslaagd!
Ik heb de 50 km ATB tocht gereden op een gravel bike.
Was, ondanks de zeer natte periode, goed te doen. Uiteraard wel veel draaien en keren, terwijl een gravel bike eigenlijk 'rechtdoor wil'.
Enige minpuntje was het kruisen van de rails van het leemspoor die voor mij (en ook anderen) tot een snake-bite lek leidden.
Een aanrader!
Goede verhouding mbt gravel, onverhard, asfalt.??
Prima startlocatie in de manege, leuke route met mooie singletracks,
uitstekende verzorging onderweg