Alles wat je moet weten over de Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d)

Een van de mooiste en populairste toertochten in Zuid-Limburg vind dit jaar plaats op zaterdag 21 en zondag 22 september in het Zuid-Limburgse Sint-Geertruid.Wat is de Mergelheuvelland 2-daagse?

De Mergelheuvelland 2-daagse is naast de Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste één van de toertochtklassiekers in Zuid-Limburg. Als wielrenner, gravelbiker of MTB'er geniet je twee dagen lang van al het moois van het heuvelland te bieden heeft. Met maar liefst 16 routes voor elk niveau is er een hoop te kiezen. Tel daar goed verzorgde serviceposten en een sfeervolle start- en finishlocatie bij op en je hebt een topweekend.
 

Schrijf je in +Wanneer is de Mh2d?

De Mergelheuvelland 2-daagse vindt dit jaar plaats in het weekend van 21 en 22 september.


Routes en beklimmingen

Zuid-Limburg heeft zoveel meer te bieden dan bekende scherprechters als de Cauberg of Keutenberg. De routebouwers van de Mergelheuvelland 2-daagse doen ieder jaar hun best jouw de mooiste routes met verrassende klimmen voor te schotelen. Test je benen op de Kruisberg, geniet van het prachtige uitzicht bovenop de Camerig of maak kennis met onbekende kuitenbijters waar je het bestaan nog niet van wist.


Routes voor wielrenners

De Mergelheuvelland 2-daagse telt verspreid over twee dagen maar liefst 7 verschillende routes voor wielrenners. Zo wordt het niet te druk op de routes én heb je keuze uit afstanden van 60 km tot 160 km, van 850 tot maar liefst 2.300 (!) hoogtemeters. 

Bekijk de wegroutes op zaterdag +

Bekijk de wegroutes op zondag +


Routes voor mountainbikers

De keuze voor mountainbikers is minstens net zo groot met verspreid over twee dagen 7 routes van 35 tot 100 km, elk met unieke highlights die je door adembenemende landschappen leiden. 

Bekijk de MTB-routes op zaterdag +

Bekijk de MTB-routes op zondag +Route voor gravelbikers

Een primeur in 2024 zijn de twee routes voor gravelbikers. Zowel op zaterdag als op zondag geniet je van een route van 85 km. Omdat de routes elke dag een andere richting nemen, kun je lekker veel van het heuvelland ontdekken.

Bekijk de gravelroute op zaterdag +

Bekijk de gravelroute op zondag +
 


 

Trainingsschema voor de Mh2d

Wil je je optimaal voorbereiden voor de Mergelheuvelland 2-daagse? Dan moet je aan de bak! JOIN helpt jou daarbij een handje. Deze trainingsapp bevat meer dan 400 workouts en trainingsschema's en past zich automatisch aan op jouw drukke agenda. Bovendien krijg je als Fietssport-lid tot wel 25% korting op je abonnement. 

Meer informatie +
Bekijk eerdere edities