Mediakit

Fietssport is een initiatief van wielersportbond NTFU. Wij zetten ons in voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers. We laten hun stem horen bij overheden, natuurbeheerders en andere organisaties. Dankzij de steun van 75.000 leden, partners en adverteerders kan de NTFU dit werk blijven doen en uitbreiden. Zo is een samenwerking met Fietssport niet alleen interessant voor jouw organisatie, maar investeer je tegelijkertijd in de wielersport.

Op onze site, in Fietssport Magazine en in de app vind je het meest complete overzicht van toertochten, download je de beste routes, vind je honderden fietsverenigingen én lees je mooie verhalen over wielrennen, mountainbiken en gravelbiken.

Nederland telt 737.000 sportfietsers

49
De gemiddelde leeftijd van de fietser is 49 jaar
Nederland telt 737.000 wielrenners, mountainbikers en gravelbikers
100.000
Mensen startten afgelopen jaar met sportief fietsen
Het aandeel vrouwen dat fietst groeide de laatste jaren van 21% naar 28%

Nieuwsgierig naar meer cijfers? Download onze Wielersportmonitor of bekijk de mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van onderzoek.

Visie op samenwerking

Wij vinden dat de fietser altijd centraal staat en zoeken samen met partners en adverteerders naar de meest relevante samenwerking. Wij bieden een crossmediaal pakket met zowel print als online kanalen. Daarbij benutten we de kracht van elk afzonderlijk kanaal: online campagnes focussen zich meer op conversie, terwijl printcampagnes geschikt zijn voor brand awareness en storytelling. Samen kijken we naar de beste combinatie en invulling van de campagne.

Ons bereik

75.000

Mensen ontvangen 4x per jaar het Fietssport Magazine. Het grootste fietsmagazine van Nederland.

1.5 mln

Bezoeken per jaar op fietssport.nl

8 mln

Paginaweergave per jaar op fietssport.nl

40.000

Downloads van de Fietssport app sinds voorjaar 2021.

50.000

Abonnees op onze wekelijkse Fietssport-nieuwsbrief voor racefietsers en mountainbikers. 55% opent de mail, en 35% klikt door naar de site.

27.500

Volgers op Social Media

Koffie drinken?

Wil je ontdekken wat Fietssport voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Onder het genot van een kopje koffie nemen we de mogelijkheden met je door en maken we een voorstel dat bijdraagt aan jouw doelstellingen. Tot snel!

Neem contact op
BRANDED CONTENT

Specialized

Wij helpen je met een geloofwaardig verhaal dat bijdraagt aan de uitstraling van je merk. In samenwerking met Specialized ontwikkelden we een video waarin we de pijlsnelle XC-racer van de Amerikanen in beeld brachten op de trails van de Utrechtse Heuvelrug. 

 
APP UITDAGINGEN EN SPOTS

Digitale beloning voor Limburgs Mooiste

Met onze gebruiksvriendelijke app heb je een complete wielergids in je achterzak. Naast alle NTFU-toertochten en routes, bevat de app de mooiste fietsspots. De app staat boordevol uitdagende klimmen, scheve kasseien, knisperende gravelstroken en sfeervolle wielercafés. Daarnaast organiseren we verschillende uitdagingen in de app. Zo ontvingen deelnemers aan Limburgs Mooistede een unieke digitale 'vlaai'.

 
FIETSSPORT ROUTES

Schwalbe

Op Fietssport.nl vind je mooie en uitdagende fietsroutes van en voor sportieve fietsers. Routes die met zorg zijn samengesteld door ervaren routemeesters bij fietsclubs. Liefhebbers die de mooiste fietsplekken in kaart brengen: van slingerende dijkweggetjes tot verscholen kuitenbuiters. Samen met Schwalbe maakten we het routeplatform nog relevanter. Dankzij deze steun creëerden we meer ruimte voor inspirerende foto’s, video’s en teksten én geven we bij elke route advies voor de juiste bandenkeuze.

CROSSMEDIA CAMPAGNE

Provincie Drenthe

Drenthe is een van de mooiste fietsprovincies van ons land: ruimte, goede voorzieningen en prachtige routes. Voor de provincie ontwikkelden we een brede communicatiecampagne om Nederlandse fietsers te inspireren een bezoek te brengen aan deze oerprovincie. Daarbij plaatsten we uitgebreide routeverslagen in ons magazine, brachten we routes online in beeld en gebruikten we e-mailmarketing om fietsers te verleiden tot een bezoek.

 
ADVERTEREN

Opvallen met Fietssport

De lezers van Fietssport Magazine waarderen het magazine uitstekend. De variatie aan onderwerpen en betrouwbaarheid van de content zijn pluspunten. Fietssport Magazine biedt diverse mogelijkheden voor jouw merk. We denken graag mee met de inhoud van je advertentiecampagne en produceren desgewenst ook advertorials. Een greep uit onze adverteerders: Giant, Cube, Schwalbe, Specialized, Canyon, Bioracer, FuturumShop, Salsa, Surly, Bulls en EKOI.

 
ONDERZOEK

Marktonderzoek

We doen regelmatig onderzoek naar de wielersportmarkt. Daardoor hebben we inzicht in motivatie, behoeften, merkvoorkeuren, aantallen en demografische factoren. Het onderzoek gebeurt in samenwerking met Gfk waardoor de uitkomsten betrouwbaar zijn en een goed beeld geven van de Nederlandse wielersportmarkt. Benieuwd naar onze inzichten? Download de Wielersportmonitor of bekijk de mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van onderzoek.  

 
Ledenevents

Ledenevents

Speciaal voor leden organiseren we samen met partners een reeks exclusieve evenementen. Leden krijgen een uniek kijkje achter de schermen bij fietsmerken, maken een rit met grootheden uit de wielersport of leren hoe een mountainbikeroute tot stand komt. 

 
ACTIVATIE

Toertochten

Ook op toertochten is Fietssport zichtbaar. Samen met partners bedenken we mooie activaties die bijdragen aan de beleving van deelnemers en een positieve associatie creëren met je merk. Zo faciliteerden we samen met Cyclon en Limburg Water een fietswasstraat tijdens Limburgs Mooiste. Deelnemers konden na afloop hun vieze mountainbike of racefiets gratis een snelle schoonmaakbeurt geven. Resultaat: wachtrijen tot achter de finishboog, 1.000 brandschone racefietsen en mountainbikes én heel veel tevreden deelnemers. 

 
DOMEINPARTNER

Bosch

Wil je echt impact leveren en een structurele bijdrage leveren aan de fietssport? Wordt dan domeinpartner. Zo hielp Decathlon jarenlang met het opleiden van nieuwe fietsers via ons Start2Bike programma, ontwikkelden we samen met Shimano het bekende en veelgeprezen inschrijfsysteem Scan & Go en investeert Bosch in een Trail Funds dat onderhoudsgroepen helpt om nieuwe MTB-routes aan te leggen of bestaande routes te verbeteren.  

 
COLLAB

Bioracer

Samen met Bioracer ontwikkelden we een complete Fietssport-kledinglijn bestaande uit jerseys, bibshorts, windstoppers, winterkleding, arm- en beenstukken, sokken en handschoenen. De kleding is verkrijgbaar via Fietssport.nl én via de Bioracer-webshop.

 
REGIOPROMOTIE

Zwitserland

Nederland is een geweldig land om je fietsvakantie in door te brengen, maar ongeveer de helft van onze leden trekt toch liever naar het buitenland om eindeloze alpencollen te bedwingen of te genieten van uitgestrekte natuur. Omdat 67% van de sportieve fietsers zich via fietswebsites oriënteert op een volgende fietsreis, helpen we landen en regio's met promotie. We bouwen overzichtelijke landingspagina's op Fietssport.nl en creëren inspirerende content om fietsers enthousiast te maken voor hun volgende fietsbestemming. We werkten al samen met diverse Nederlandse provincies, Catalonië en Zwitserland.

Koffie drinken?

Wil je ontdekken wat Fietssport voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Onder het genot van een kopje koffie nemen we de mogelijkheden met je door en maken we een voorstel dat bijdraagt aan jouw doelstellingen. Tot snel!

Neem contact op