Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 9-5-2024.
  • Donderdag 9 mei
  • Joure (Friesland)

16 Dorpentocht gravel

  • Gravelbike

Na een prachtige 16 Dorpentocht 2023, op naar de volgende!

Proef een klein beetje Vlaamse fiets spirit op ons start/finish terrein maar ook onderweg.
Ontdek het prachtige Friesland tijdens de 16 Dorpentocht op 9-5-2024! Deze toertocht is dé perfecte gelegenheid om jouw toerfiets tevoorschijn te halen en te genieten van al het moois dat deze provincie te bieden heeft.

De 16 Dorpentocht start in het prachtige Joure en neemt je mee op een avontuurlijke route door een combinatie van water, bos, weilanden en idyllische Friese dorpjes. De route is met zorg uitgestippeld en kenmerkt zich door kwaliteit, veiligheid en goede bewegwijzering. Zo hoef jij je alleen maar te focussen op het genieten van de prachtige omgeving. Deze gravelroute neemt je mee over o.a. de oude trambanen tussen Lemmer, Joure en Sneek. Je komt onderweg veel natuurschoon tegen (bos, water, bloeiende velden). De GPX route is geupdate per 3-5-24

Maar dat is niet alles! Als deelnemer aan de 16 Dorpentocht ontvang je een mooie herinneringsbidon én een unieke finishfoto om jouw prestatie voor altijd vast te leggen. Onderweg word je goed verzorgd en kun je rekenen op een gezellig finishterrein waar je kunt napraten met medefietsers.

En alsof dat nog niet genoeg is, steun je met jouw deelname ook nog eens een goed doel. Want tijdens de 16 Dorpentocht gaat de volledige opbrengst naar de Maag Lever Darmstichting dat zich o.a. inzet voor het onderzoek naar darmkanker en de preventie.

Dus waar wacht je nog op? Meld je nu aan via https://www.fietssport.nl/toertochten/56013 en beleef een onvergetelijke dag tijdens de 16 Dorpentocht op 9-5-2024. Fiets mee, geniet van de prachtige omgeving en steun het goede doel. We zien je graag aan de start in Joure!

Toertocht details 70 km

Starttijd
08:30 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Hoge Zomerdijk 5
plan route
Kosten deelname
€ 12,00 (BASIC account)
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 12,00 (BASIC account)
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Stichting Vélo Joure
Website
www.velojoure.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Klaas Brouwer
Mooie graveltocht,het meeste is onverhard en verassende stukken.
Andries
Afwisselend
Bert
Prachtige omgeving, graveltocht ging vaak mis in totaal 8 km fout gereden, vooral in bossages slechte gps door slecht bereik.
Teixido
Aardige tocht. Veel verharde stukken in de gravel route.