Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 1-4-2024.
  • Maandag 1 apr
  • Hoorn (Noord Holland)

Rondje Paashaas 2024

  • Racefiets

Wat is er toepasselijker dan in het Paasweekend een rondje te fietsen in de vorm van een paashaas? Dat kan op Paasmaandag 1 april vanaf de wielerbaan van HRTC Hoorn. De route van 85 km gaat over rustige polderwegen in Westfriesland.

Deze toertocht kan je individueel of met een groepje rijden. De route is niet uitgepijld, maar is te volgen via een gpx-bestand die is te downloaden vanaf deze pagina. Je kan je online inschrijven tot en met zondag 31 maart. Voor leden van HRTC en jeugdleden is deelname gratis.

Last-minute inschrijven vlak voor de start is mogelijk voor 5 euro. Dit bedrag kan ter plekke worden overgemaakt met digitaal bankeren op de smart phone via een QR-code. Anders graag dit bedrag met gepast contant geld betalen.

De start is tussen 9h00 en 9h30 voor het clubhuis van HRTC Hoorn. Het clubhuis is open vanaf 8h30. Alle deelnemers worden verzocht om zich te melden bij de inschrijftafel. In de kantine is koffie en thee verkrijgbaar op eigen kosten.

Na 50 km is een koffiestop mogelijk bij de Ierse pub in Verlaat. Ook hiervan zijn de kosten voor eigen rekening. Als je de rit van start tot finish registreert met Strava of een andere gps-tool verschijnt de Paashaas na afloop op je scherm.

Het rondje Paashaas is in 2021 gemaakt door Norbert Cuiper. Hij wilde een leuke route maken om toerfietsers te stimuleren om te rijden, ondanks de beperkingen door de corona-maatregelen. De route is daarna verkend door de toerafdeling van HRTC Hoorn en diverse anderen die de rit op Strava zagen.

We wensen je veel plezier met deze toertocht!

Toertocht details 85 km

Starttijd
09:00 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Holenweg
plan route
Hoogtemeters
11 hm
Kosten deelname
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 4,00 (BASIC account)
€ 3,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Hoornse Ren-en toerclub
Website
www.hrtc.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Harmen
Omdat de tocht zeer kleinschalig was opgezet was er weinig sfeer, de route was via gpx en dit was in orde. Er was geen verzorging post alleen in de Ierse pub kon je koffie krijgen. Je moest wel zelf spullen meenemen om je bidon te vullen/voorzien van isotone drank.
Superleuk gevonden, eeg orginee