• Zondag 25 aug
  • Enschede (Overijssel)

Molentocht Gravel

  • Gravelbike

Ook dit jaar zetten we naast de wegrit weer een gravelrit uit, in twee afstanden. We hebben twee afstanden in de aanbieding: een korte versie (50km), ook goed op de ATB te doen, en voor degenen die iets meer uitdaging willen aangaan een versie van ruim 115km. In principe zijn de wegen en paden hard genoeg om er met je racefiets ook overheen te gaan, maar het comfort zal met een crosser of gravelbike toch iets groter zijn ;-)
De 115km lange versie gaat net als de wegtocht langs de molens van Oele, Diepenheim, Haaksbergen en Lonneker. Onderweg naar de eerste pauze in Diepenheim worden mooie (gravel-) wegen aangedaan zoals in Hof Espelo, langs het Kristalbad, langs de zuidkant van Delden en rondom de kastelen van Diepenheim. Na de eerste pauze kom je langs de watermolen De Haller en zit er een beetje asfalt in, maar na korte tijd wordt de gravel weer aangedaan op weg naar de voormalige roemruchte dancing aan de Haaksbergerstraat, en dan gaat het door het Lankheet, het Haaksbergerveen en over het Buurserzand naar de tweede pauze op camping Bek'n Schop. Vandaar is het nog maar een klein stukje over het Groot Bunink, het Smalenbroek en langs het Aamsveen weer naar Lonneker.
De korte route (50km) volgt de lange tot aan het natuurgebied naast de verbrandingsoven van Twence, en snijdt dan af via Usselo naar de pauze bij camping Bek'n Schop, alwaar de route van de lange versie wordt gevolgd. U zult u verbazen hoeveel mooie gravelpaadjes u op dit "gravelrondje Enschede" tegenkomt.

Deze routes worden NIET gepijld maar zijn uitsluitend op GPS te rijden. U kunt de route van Fietssport.nl downloaden na inschrijving, vanaf 2 dagen voor de tocht. Ook kunt u ze t.z.t. downloaden van de website van de vereniging.

Start en finish zijn bij de kantine van voetbalvereniging LSV in Enschede, Spölminkkamp 40, 7524 DV

Toertocht details 50 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Spölminkkamp 40
plan route
Hoogtemeters
345 hm
Kosten deelname
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 25 augustus 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 25 augustus 2024.
Organisatie
WV Lonneker
Website
www.wvlonneker.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Mooie route waarop je fijn kon doorrijden over merendeels onverharde wegen. Twee verzorgingsposten onderweg. Gravelen zoals je graag wilt gravelen.