Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 9-5-2024.
  • Donderdag 9 mei
  • Langenboom (Noord Brabant)

Hemelvaart Gravel 65-80-100 2024

  • Gravelbike

Graveltochten Deze dag bieden wij ook de mogelijkheid om een drietal graveltochten te rijden. Gravelrijden is een relatief nieuw onderdeel van de fietssport. Met speciale gravelfietsen, of met de mountainbike, wordt gereden op voornamelijk onverharde gravel- en zandpaden. Vanuit de startlocatie in De Wis kunnen de deelnemers drie afstanden rijden, te weten: 60, 85, of 105 kilometer. De routes voeren voor een deel door de gemeente Maashorst en een deel door de gemeente Land van Cuijk. OOK DE GRAVELROUTES ZIJN UITSLUITEND OP NAVIGATIE (GPX) TE RIJDEN.

Informatie Informatie is beschikbaar via de site van de NTFU, of via de website van De Doortrappers, www.doortrappers.nl. Of via telefoonnummer 06-12419668.

Enkele dagen voor de start zijn de routes op de site van de NTFU, of op de site van De Doortrappers, te downloaden.

Toertocht details 65 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Dominicanenstraat 25
plan route
Hoogtemeters
94 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 6,00 (BASIC account)
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
WTC De Doortrappers
Website
www.doortrappers.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

alex
leukste gravel tocht van brabant veruit de beste
Marcel
Het was een mooie tocht met routes die t.o.v. vorig jaar (2023) ietwat 'omgegooid' waren. Volgend jaar i.i.g. weer van de partij!
Net als vorig jaar ontbrak de verzorgingspost. Ja, er wordt gestart bij een locatie met bar, tafels, stoelen, terras waar je na 50 km (gravel) weer terugkomt om daarna de rest van de tocht te fietsen.
Op deze locatie is er geen verzorging die we kennen van vele andere toertochten; verzorging in de vorm van banaan, ontbijtkoek, stroopwafels, gratis koffie etc.
Nu kan je alleen een bak koffie (of meerdere) en een stuk appeltaart (goede) krijgen tegen betaling. Waarom geen verzorging?
De vrijwilligers van de organisatie waren vriendelijk en behulpzaam.
Een tip voor alle andere fietsers, en dan speciaal voor diegene waar het betrekking op heeft; de arrogantie van deelnemers, het negeren. Goedemorgen??? Je weet dat ik vlak achter je zit maar dan gooi je toch zo'n hek waar we doorheen moeten gewoon dicht. Sorry??? Klaar met lui die zich beter voelen dan de r
Toertocht was mooi, niet druk wat jammer is omdat het gewoon een mooie tocht was. Ik moest even wennen aan de GPS route, het was voor de eerste keer maar werkt uitstekend! Goede berijdbare wegen en paden door onverwacht landschap. Volgend jaar weer! Op 50 km kwam ik weer terug bij de start-finisch locatie wat nu de 'verzorgingslocatie' was geworden. Alleen was er geen verzorging anders dan koffie en gebak en nog wat andere zaken, tegen betaling verkrijgbaar. Dat was/is wel anders geregeld bij vele andere toertochten...minpuntje cq teleurstelling.
Mooie route met veel afwisseling. Kleinschalig georganiseerd. Graag weer.