• Zaterdag 29 jun
  • Drachten (Friesland)

Ronde van Fryslân 2024

  • Racefiets

Op 29 juni 2024 organiseren vijf NTFU verenigingen een gezamenlijke tocht met vijf verschillende start- en finishplaatsen in Fryslân. De Ronde van Fryslân is een samenwerking van vier Friese toerclubs te weten: FTC Smallingerland, RTC Rally, de FietsFriezen, FTC Stiens en FTC Burgum. De organisatie is in handen van deze clubs. De verenigingen kennen in de eigen omgeving alle mooie routes. Zij hebben allen voor je een route naar de volgende vereniging gemaakt. Iedere club zorgt voor een verzorgingspost. Graag laten we je kennismaken met deze mooie routes die Fryslân te bieden heeft. De route gaat door het hart van Fryslân en gaat van vereniging naar vereniging. Start je in Drachten dan fiets je eerst naar Sneek en Leeuwarden om via Stiens en Burgum in Drachten weer te finishen. Hoogtepunten zijn zeker de mooie rustige routes in het Zuidoosten van de provincie, het deel langs de Dokkumer EE en de finish van de schaats-Elfstedentocht te passeren.

De Ronde van Fryslân kan zowel individueel als in groepsverband worden gereden. LET OP! de tocht wordt niet uitgepijld. Er wordt een GPX-bestand beschikbaar gesteld. Deze is te downloaden voor deelnemers en wordt je twee dagen voor de tocht toegestuurd indien je gebruik hebt gemaakt van de voorinschrijving. Voor de mensen die niet over een GPS-apparaat beschikken starten er om 8.15 uur 3 lokale groepen waarbij je je kan aansluiten. Deze groepen hanteren een verschillende kruissnelheid zodat er gekozen kan worden waarbij je je wilt aansluiten. Kruissnelheden: groep 1: 30-33, groep 2: 27-29, groep 3: 24-26.

De totale ronde is 145 km. We bieden ook een kleinere ronde aan. De is 87 km. Deze ronde van Fryslân gaat via het merengebied naar Sneek. Daar is een verzorgingspost, Je gaat terug via Heerenveen en de bossen van Beetsterzwaag. Ook deze route is alleen te rijden via de verstrekte GPS route. We laten je graag kennismaken met deze mooie autoluwe route.

De sluitingstijd van de ronde is 16.00 uur.

Toertocht details 87 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Sportlaan 11
plan route
Hoogtemeters
6 hm
Kosten deelname
€ 9,00 (BASIC account)
€ 7,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 28 juni 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 9,00 (BASIC account)
€ 7,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 28 juni 2024.
Organisatie
FTC Smallingerland
Website
www.ftcsmallingerland.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.