Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 25-5-2024.
  • Zaterdag 25 mei
  • Aarle-Rixtel (Noord Brabant)

Hooglander Gravel Festive

  • Gravelbike

Op zaterdag 25 mei is de eerste editie van de Hooglander Gravel Festive. De start is bij het evenementencentrum De Couwenbergh in het hartje van Aarle-Rixtel en finisht op het Schenkfestival terrein van Hooglander op de Kouwenberg in Aarle-Rixtel. Er is keuze uit drie afstanden 50, 80 en 100 km. De routes zijn door middel van GPX te rijden. De route gaat over onverharde paden en wegen door bossen, heide en langs verschillende kanalen en riviertjes. Aarle-Rixtel maakt deel uit van de gemeente Laarbeek, niets voor niets “Laarbeek Waterpoort van de Peel”. Naast natuurschoon kom je langs cultureel erfgoed zoals kasteel Croy.

Onderweg wordt ook aan de inwendige mens gedacht, halverwege de route is er een pauzeplaats waar men koffie, thee en verschillende versnaperingen kan nuttigen.

Bij de finish krijg je muntjes en een glas ter waarde van € 15,- en toegang tot het festivalterrein van Schenk. Hier kun je je muntjes inwisselen voor naar keuze een verfrissend Hooglander biertje of frisdrank en of een hamburger. Genietend van je biertje en hamburger met op de achtergrond muziek van vinylplaatjes kun je met je gravelmaten nog napraten over de geweldige graveltocht.

Het gpx bestand wordt in de week voor de tocht beschikbaar op de website https://www.aandewielen.nl

Starttijden
50 km 11:00 uur
80 km 9:30 uur
100 km 8:30 uur
Het festivalterrein is vanaf 13:30 uur geopend.

Meer informatie vind je op onze website https://www.aandewielen.nl

Toertocht details 50 km

Starttijd
11:00 - 12:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
dorpstraat 1
plan route
Hoogtemeters
28 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 15,00 (BASIC account)
€ 13,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TSC Aan de Wielen
Website
www.aandewielen.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Slechte pauze, zowel locatie als voorzieningen.
Wij hebben genoten van een hele mooie route door bekende omgeving waarbij we verrast werden met paden die we nog niet kenden. De route was perfekt uitgepijld en onderweg was er een gezellige pauzeplek met heerlijke gratis versnaperingen. Hopelijk krijgt deze tocht volgend jaar een vervolg en dan zijn we er graag weer bij!
Mooie tocht, zelfs voor mij als ervaren local nog nieuwe paadjes. Heb 'm gereden op een vintage racefiets met 28mm bandjes, ik vond het daarmee goed te doen (maar een paar stukjes mul zand), maar de meesten zullen denk ik minstens 32mm prefereren. Laag inschrijfgeld en prima (indoor!) bevoorradingspost.
Hele mooie omgeving om in te fietsen. Ook nieuwe stukken ontdekt. De routes waren ook nog uitgepijld. Heel jammer van de lage opkomst.