• Zaterdag 7 sep
  • Deventer (Overijssel)

LRM 2100 Deventer: Hanze 6-9-6

  • Racefiets

Hanze 6-9-6

De Hanzesteden, lange tijd het synoniem voor handel en avontuur, voor handelslieden die de halve wereld afvoeren om handelswaar te vinden, te vervoeren en te verkopen. Op veel plaatsen kom je nog sporen van deze avonturiers tegen. Bij de Hanze 6-9-6 treden we in de voetsporen van de illustere Hanze avonturiers.
In het IJsseldal vinden we een hele serie Hanzesteden. We kiezen daarvan Deventer als de startplek. Daarna bezoeken we een aantal Hanzesteden langs de rivieren waaronder Venlo en Keulen. Een mooie vlakke route door de dalen van de Maas en Rijn. Maar dit blijft niet zo, na Keulen verlaten we het Rijndal en steken we via een aantal mooie natuurgebieden door naar Braunschweig.

Voor de start kies je of je na Braunschweig terugdraait naar het vlakke land, en na 1200km weer terug in Deventer aankomt, of dat je doorgaat voor nog meer Hanzesteden, met de 2100km. Kies je voor de volledige serie, dan rijd je vanaf Braunschweig naar Rostock, Lübeck en Hamburg, drie Hanzesteden van formaat. Na dit rondje kom je terug in Braunschweig.

Vanaf Braunschweig lopen alle routes dan over Bremen, Oldenburg, Groningen en Zwolle. We kiezen de makkelijke weg terug, door het vlakke land.

(Disclaimer : De getoonde route is indicatief. Wanneer we de route ter controle gaan rijden kunnen er grotere of kleinere aanpassingen gemaakt worden.)

Om het allemaal wat makkelijker te maken zal er een verzorgingspost komen op het knooppunt in of nabij Braunschweig. Hier kun je slapen en gebruik maken van onze drop bag service. Tot de verzorgingspost is er geen verschil tussen de 1200 en 2100. Na de verzorgingspost maakt de 2100 een extra lus van 900km waarvoor de rijders 120 uur extra tijd krijgen. Als je dan ook nog bedenkt dat je na de verzorgingspost hoofdzakelijk door de Noord Duitse Laagvlakte rijdt, dan is de stap tussen 1200km en 2100 km het overwegen zeker waard.

De liefhebbers van historische avonturen verwelkomen we begin september aan de start in Deventer!

Gaandeweg vullen we deze pagina’s aan met meer details over deze tocht.

Start : Zaterdag 7 september 2024 @ 09:00
Plaats : Deventer

Toertocht details 2100 km

Starttijd
09:00 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Stationsplein
plan route
Hoogtemeters
10.945 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 70,00 (BASIC account)
€ 67,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 21 augustus 2024.
Organisatie
Randonneurs Nederland
Website
randonneurs.nl/hanze-6-9-6
Kenmerken
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.