• Zaterdag 3 aug
  • Landgraaf (Limburg)

BRM 200 Heerlen: Ardennentrip

  • Racefiets

Iets aangepaste versie van deze pittige Ardennen klassieker. Deze tocht voert u over de wegen van de Ardennen klassiekers van de Profs zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Met de nodige beklimmingen zoals eerst het oude gedeelte van Barraque Michel, waar in het begin van de beklimming een heerlijke natuurlijk bron met drinkwater ligt en daarna verder over het nieuwe gedeelte van de Barraque Michel. Let hier wel goed op drukke verkeersweg, waar u uiteindelijk het het hoogste punt 674 mtr van deze tocht bereikt. Dan daalt u af naar Malmedy waarna het nodige klimwerk zal gaan beginnen. De volgende bekende plaats is dan ook Stavelot, waar u de eerst controle stempel dient te halen. Na Stavelot nog 1,5 km rechtdoor om vervolgend links af te slaan naar een zeer pittige klim vanb 3,6 km de Côte a’Amermond met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 %, waar u uitkomt op het laatste stuk van 2 km van de beklimming van de Haute Levee. Vervolgens via Ruy om hier u 2e vrije controlestempel te halen, mag een foto controle zijn. Nu via La Gleize naar Stoumont om hier aan de lange klim te beginnen naar de Côte de Desnie, gemiddeld stijgingspercentage van 5 % en 4,6 km lang en vervolgens afdalen om aan de Côte de Maquisard, hier eerst aan de voet van de klim uw derde controlestempel, foto van verkeersbord “Maquisard te maken om dan te beginnen met een lengte van 3 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6% te beginnen met de beklimming. Nu via La Reid, Banneux, Nessonvaux, Soiron naar Hervé.
Hier pikt u Ravel L38 op tot 1,5 km na Aubel, nieuw gedeelte, deze Ravel te verlaten via de rijksweg richting Hagelstein. Nu via La Planck, Reijmerstok, Gulpen Wittem, Eys om hier aan de laatste klim de Eijserbosweg te beginnen met een lengte van 850 mtr en een gemiddeld stijgingspercentage van 8,8 %. Hier bestaat ook de mogelijkheid om hiervoor een alternatief te nemen 50 mtr verder als de Eijserbosweg gaat u dan linksaf ri Ubachsberg. In Mingersborg komen beide routes weer bij elkaar. De track hiervoor zal als bijlage bijgevoegd worden. Dan via Ubachsberg naar Heerlen en het laatste stuk naar Landgraaf naar de finish van deze pittige toertocht.
Het zijn niet alleen de beklimmingen die aanspreken in deze tocht, ook het afwisselende landschap vergezichten met de pittoreske Belgische dorpjes zijn een ware lust voor het oog.

Toertocht details 200 km

Starttijd
09:00 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Witte Wereld
plan route
Hoogtemeters
3.133 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 1 augustus 2024.
Organisatie
Randonneurs Nederland
Website
www.randonneurs.nl
Kenmerken
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.