• Zondag 30 jun
  • Steenwijk (Overijssel)

Steenwijks Mooiste

  • Racefiets

Het Pijnlijke Zadeltje en RTV Steenwijk, twee fietsverenigingen uit Steenwijk, organiseren voor de tweede keer een unieke fietstocht, met maar liefst drie routes van elk 60 km. Iedere route, met eigen thema, kan gecombineerd worden met een andere route, zodat er 60, 120 of 180 km gefietst kan worden. Het kan niet anders dan dat het een mooie tocht gaat worden!

Route thema ‘water’ leidt door de natuurgebieden Weerribben en Wieden. Een labyrint van plassen, meren en slootjes. Met mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. De oude zeedijk via vestingsteden als Vollenhove en Blokzijl liggen ook op deze route. Een schitterende uitvalbasis voor fietsers.

Route thema ‘stuwwallen’ biedt een inkijk de geschiedenis van Steenwijk. Dat rondom Steenwijk zoveel stenen lagen heeft alles te maken met de voorlaatste ijstijd. Tientallen meters dik pas ijs duwde enorme partijen stenen uit pakweg Zweden en Polen deze kant op. Ze zorgden voor de stuwwallen en voor deze route vals platte klimmetjes.

Route thema ‘bos’ voert door natuurgebied het Drents Friese Wold. Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland ligt dit bijzondere gebied. Eén van de grootste natuurgebieden van Nederland met meer dan 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden.

Wie wil er nou niet op één dag door twee prachtige provincies fietsen. Met deze thema`s wordt de prachtige ligging van Steenwijk benadrukt en dat is wat de routes zo uniek maakt. De start en finish van elke route is bij voetbalvereniging “VV-Steenwijk”. Hier staat de verzorging klaar en kunt u zich bevoorraden voor de tweede en derde route. De tocht wordt afgesloten met een drankje en het eten van de bekende ‘Steenwieker Bal’. Die moet u een keer gegeten hebben!

Voor alle routes is er een GPX bestand beschikbaar. Deze kan op locatie VV Steenwijk via QR code worden gescand of via de NTFU site na inschrijving worden gedownload. Let op: de routes worden 2 weken van de voren gepubliceerd.

Toertocht details 60 km

Starttijd
08:00 - 12:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Middenweg
plan route
Hoogtemeters
73 hm
Kosten deelname
€ 12,00 (BASIC account)
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 29 juni 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 12,00 (BASIC account)
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 29 juni 2024.
Organisatie
Het Pijnlijke Zadeltje
Website
www.hetpijnlijkezadeltje.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.