Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 26-5-2024.
  • Zondag 26 mei
  • Hoorn (Noord Holland)

Weidevogeltour

  • Racefiets

Inschrijven op de dag zelf kan tussen 08.15 en 08.45 uur.

Wat is fietsen in West-Friesland?

Fietsen over karakteristieke dijken, door ruim landschap en over rustige, veilige wegen. Een prachtige weidse omgeving voor een sportieve en gezellige toertocht. Halverwege stoppen we bij lokale horeca, waar je een bakkie & appeltaartje kunt halen.

Wat maakt deze toertocht speciaal?

Een nieuwe toertocht op de kalender van de WFTC, de Weidevogelstour. De tocht is uitgezet langs en door de vele veenweidegebieden in Noord-Holland waar vele weidevogels broeden en foerageren. De tocht gaat door het groengebied Purmerend, ’t Twiske, Ilperveld en Zeevangspolder met zijn groene weilanden, rietkragen en moerasbosjes. De langste route brengt je ook nog in het natuurgebied Waterland. Naast Schotse Hooglanders en de vele water- rietvogels in ’t Twiske kan je in de andere natuurgebieden ook o.a. de grutto (onze nationale vogel), tureluur, kluut, wulp en kievit spotten en als je een beetje geluk hebt ook de lepelaar.
De fietspaden en wegen door de weidegebieden zijn soms smal, het zijn niet voor niets natuurgebieden dus wees voorzichtig onderweg.
Je kunt kiezen uit de volgende afstanden, 84km, 96km en 119km. Koffiestops zijn mogelijk bij Pannenkoekhuis de Appel in ’t Twiske en voor de langste afstand het clubhuis van de golfbaan Waterland onder Amsterdam.
Voor wie is deze toertocht?
Dit is een toertocht voor racefietsers, mannen en vrouwen. Om 09:00 vertrekken groepjes met elk een eigen gemiddelde snelheid (25 km/h tot 33km/h), een eigen wegkapitein en samen uit samen thuis! Dat maakt deze toertocht geschikt voor elk niveau racefietser! GPXis enkele dagen voor de rit beschikbaar via Fietssport of WFTC website.
WFTC, fiets sportief met ons mee!
www.wftc.eu
#westfriesetoerclub

Toertocht details 84 km

Starttijd
09:00 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Noorderdracht
plan route
Hoogtemeters
35 hm
Kosten deelname
€ 3,50 (BASIC account)
€ 2,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 3,50 (BASIC account)
€ 2,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Westfriese Toerclub
Website
www.wftc.eu
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.