• Zondag 30 jun 2024 2024
  • Hoorn (Noord Holland)

Hollands mooiste Molentocht 2024

  • Racefiets

Inschrijven op de dag zelf kan tussen 08.15 en 08.45 uur.

Wat is fietsen in West-Friesland en omgeving?
Fietsen over karakteristieke dijken, door ruim landschap en over rustige, veilige wegen. Een prachtige weidse omgeving voor een sportieve en gezellige toertocht. Halverwege stoppen we bij lokale horeca, waar je een bakkie & appeltaartje kunt halen.

Wat maakt deze toertocht speciaal?
In Noord-Holland staan veel historische en karakteristieke windmolens. Ze werden gebruikt voor het droogmalen van de polders zoals o.a. de Schermer, Beemster, Purmer en Berkmeer. Maar ze waren ook onmisbaar in onze voedselproductie en werden gebruikt voor het malen van granen als tarwe en spelt tot allerlei soorten meel en bloem voor ons brood en bakproducten. Houtzaag- en verfmolens (malen van de verfpigmenten) zijn helaas uit onze regio verdwenen, daarvoor moeten we naar de Zaanstreek. Het drooghouden van onze polders gebeurd nu via elektrisch bediende gemalen. Maar de molens voor het malen van ons graan zijn in onze regio nog steeds in gebruik. Zie o.a. de Krijgsman schuin tegenover ons clubhuis en de molens in Schoorl, Koedijk en Oterleek. Al met al een goede reden om tocht langs veel van deze molens uit te zetten. Je kunt kiezen uit drie afstanden, 71, 91 en 122km. Op deze laatste afstand passeer je meer dan 45 molens!
Voor wie is deze toertocht?
Dit is een toertocht voor racefietsers, mannen en vrouwen. Om 09:00 vertrekken groepjes met elk een eigen gemiddelde snelheid (25 km/h tot 33km/h), een eigen wegkapitein en samen uit samen thuis! Dat maakt deze toertocht geschikt voor elk niveau racefietser! GPX is enkele dagen voor de rit beschikbaar via Fietssport of WFTC website.

WFTC, fiets sportief met ons mee!
www.wftc.eu
#westfriesetoerclub

Toertocht details 71 km

Starttijd
08:15 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Noorderdracht 42a
plan route
Kosten deelname
€ 3,50 (BASIC account)
€ 2,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 3,50 (BASIC account)
€ 2,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Westfriese Toerclub
Website
wftc.eu
Kenmerken
Scan & Go
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer