• Zondag 12 mei 2024 2024
  • Hoorn (Noord Holland)

Raadhuisroute 2024

  • Racefiets

Inschrijven op de dag zelf kan tussen 08.15 en 08.45 uur.

Wat is fietsen in West-Friesland en omgeving?
Fietsen over karakteristieke dijken, door ruim landschap en over rustige, veilige wegen. Een prachtige weidse omgeving voor een sportieve en gezellige toertocht. Halverwege stoppen we bij lokale horeca, waar je een bakkie & appeltaartje kunt halen.

Wat maakt deze toertocht speciaal?
In Noord-Holland kennen we veel historische raadhuizen. Geen van deze panden is nog in gebruik als raadhuis maar ze hebben gelukkig wel een andere bestemming gekregen en zijn behouden in het dorps- en stadsbeeld. We hebben ritten uitgezet langs raadhuizen uit de 17e tot en met de 19e eeuw. Vanuit de 17e eeuw, de Hollandse Renaissance, passeren we o.a. het raadhuis van Spanbroek, Winkel, Schoorl (het oudste raadhuis uit 1601, alleen op de lange route) de Rijp, Graft en Hoorn. Ook zien we raadhuizen uit het einde van de 19e eeuw in de classicistische bouwstijl zoals Zwaag, Wognum en Berkhout. De laatste zijn bijna allemaal herkenbaar aan de entree met trap en bordes aan de voorzijde en de lijstgoten. Dus een mooie plek voor een groepsfoto! De langste afstand bedraagt 117km en heeft zijn koffiestop in Alkmaar. Je kunt ook kiezen voor de 71km of de 88km met een tussenstop in De Rijp.
Voor wie is deze toertocht?
Dit is een toertocht voor racefietsers, mannen en vrouwen. Om 09:00 vertrekken groepjes met elk een eigen gemiddelde snelheid (25 km/h tot 33km/h), een eigen wegkapitein en samen uit samen thuis! Dat maakt deze toertocht geschikt voor elk niveau racefietser! GPX is enkele dagen voor de rit beschikbaar via Fietssport of WFTC website.

WFTC, fiets sportief met ons mee!
www.wftc.eu
#westfriesetoerclub

Toertocht details 76 km

Starttijd
09:00 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Noorderdracht 42a
plan route
Kosten deelname
€ 3,50 (BASIC account)
€ 2,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 3,50 (BASIC account)
€ 2,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Westfriese Toerclub
Website
www.wftc.eu
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer