Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 6-4-2024.
  • Zaterdag 6 apr
  • Deventer (Overijssel)

MTB Urban Ride for Roparun

  • Mountainbike

Op zaterdag 6 april kun je deelnemen aan de MTB Urban Ride. De tocht voert je over mooie single tracks en onverwachte paden in de stad, het landelijk gebied en de bossen rond Deventer. Een prachtige toertocht over twee afstanden.

De MTB tocht is onderdeel van de Deventer Wielerweek (https://www.devedettenronde.nl/) en is een samenwerking van Stichting Run for Cancer, W.S.V. De Zwaluwen en Fietslokaal De Meet. De volledige opbrengst gaat volledig naar Stichting Roparun en Hospice de Winde. Hospice de Winde biedt palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Het motto van Roparun is: "Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Toertocht details 38 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Sint Olafstraat 3B
plan route
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Fietslokaal De Meet
Website
www.demeet.cc
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Henk
Fijne vriendelijke organisatie bij een mooie fietszaak. Ik heb de korte route gedaan en eenmaal buiten de stad wordt het echt mooi landelijk. De route is een afwisseling tussen stukken single tracks en ‘rechte stukken’ om er te komen. Mijn verwachting was meer single tracks, maar ik was dan ook compleet onbekend met de omgeving. De mooie omgeving vergoedt dat wel weer. Vond met name laatste deel net iets teveel door bebouwde kom. De service bij de fietszaak was dan weer top! Fijne ochtend gehad!
Joris
Het was leuk dat merendeel van de route (65km variant) grotendeels door een andere omgeving ging in vergelijk met de vorige editie en net als vorig jaar werd ik gewoon vrolijk van het enthousiasme van alle vrijwilligers.
Wat minder was, was dat er slechts 1 verzorgingspost was en voor de 65km rijders was dat pas op km 47. Dat vond ik net ff te ver, vooral omdat ik de aanname had gedaan dat er weer twee posten zouden zijn, net als afgelopen jaar. Ook had ik het idee dat er dit jaar, ondanks het mooie weer, minder deelnemers waren dan afgelopen jaar, wat toch jammer is voor de organisatie en de sfeer tijdens zo'n evenement.
Maar al met al denk ik dat, als de agenda het toelaat, ik volgend jaar weer aan de start sta.
Gerard
Het is een leuke tocht om te rijden, het was wel een rustige tocht om te rijden. De verzorgingspost onderweg was ook prima te noemen.
Petra
Zeker mooi en leuk. Geen verzorgingspost gezien onderweg, dus bidon vullen was er niet bij. De stop nabij het eind was goed geregeld met een stukje fruit en een sapje.
De route is m.n. een gravelroute, daarom 3,5 sterren; er staat toch echt MTB. Maar er zitten wel een aantal hele leuke singletracks in.
Overige deelnemers ook vriendelijk bij het passeren, absoluut geen gedram, en ik ga gewoon even aan de kant, of stap af als het handiger is. Leuk dat de finish bij de Meet was. Super leuke winkel, en handig dat je daar even van het toilet gebruik kunt maken voor de tocht, als je niet vlakbij woont, of iets kunt kopen als je iets vergeten bent.
GPS had het soms lastig door de overlap van heen en terug, maar meestal was alles erg duidelijk aangegeven. Denk dat het daar mis is gegaan met het vinden van de verzorgingspost (een bord dat de verkeerde kant op wees voor de 60km route met nog wat meer tekst onderaan, waar de GPS vond dat ik rechtdoor moest). Dus dat laatste heb ik gedaan.