• Zaterdag 6 jul
  • Huizen (Noord Holland)

Ster van Huizen 2024

  • Racefiets

Op zaterdag 6 juli a.s. rijden we onze negende toertocht van dit seizoen, de Ster van Huizen 2024, onderdeel van de Midden Nederland Classics. Een vrije toertocht voor fietsliefhebbers, die ook toegankelijk is voor niet-leden van WTC Huizen en de NTFU.
De tocht kent verschillende afstanden die niet zijn gepeild, maar alleen o.b.v. een GPX-track te berijden zijn. De mogelijkheid bestaat om aan de 45 km deel te nemen met een gewone fiets of E-bike (smartphone met bijv. Komoot of GPX-viewer is dan wel gewenst).

De routes van de Ster van Huizen bestaan uit drie punten van een ster. Elke route heeft de naam van een ster: Aldebaran (A), Betelgeuze (B) en Castor (C). De afstand per punt van de ster bedraagt 60 km (A en B) of 45 km(C). Deelnemers kunnen naar keuze 1, 2 of 3 punten van deze ster fietsen, dus in totaal 45, 60,105, 120 of 165 km.

Deelnemers aan de 45 km op de racefiets, de gewone fiets of de E-bike rijden de route “Castor”.
Deelnemers aan de 60 km rijden de route “Aldebaran” of “Betelgeuze”.
Deelnemers aan de 105 km. rijden de route “Aldebaran” of “Betelgeuze” en “Castor”.
Deelnemers aan de 120 km. rijden de route “Aldebaran” en “Betelgeuze”.
Deelnemers aan de 165 km. rijden de route “Aldebaran”, en “Betelgeuze” en “Castor”.

De routes gaan langs de mooie plekjes van ’t Gooi, Eemland, de Vechtstreek en Flevoland.
De Aldebaran-route gaat over de fietsbrug van het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht verder langs de veenplassendorpen Ankeveen en Kortenhoef, langs het riviertje ’t Gein en door het Naardermeer.
De Betelgeuze-route gaat door het villadorp Blaricum, de Eemnesser polder, de bossen tussen Soest en Den Dolder en het pannenkoekendorp Lage Vuursche.
De Castor-route is dit jaar weer aangepast aan de nieuwe fietspaden in Flevoland en rond Almere.

Inschrijven en starten kan voor alle afstanden tussen 8:30uur en 10:30 uur. Vertrek en aankomst van alle drie de ster punten is het clubhuis “Aan de Meet” van de WTC Huizen, Crailoseweg 80 in Huizen. Hier staan vanaf 8:00 uur barvrijwilligers voor u klaar, zodat u wat te eten en te drinken kunt kopen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 voor de 45km en 60km afstanden en € 7,00 voor de overige afstanden. Voor NTFU-leden geldt een korting van resp. € 1,00 en € 2,00. Voorinschrijven is mogelijk t/m 5 juli via de website www.fietssport.nl/toertocht.
Niet-leden van de WTC Huizen en/of NTFU leden kunnen aan de tochten deelnemen door zich (voor) in te schrijven www.fietssport.nl/toertochten.
GPX-bestanden zijn na inschrijving en betaling van het inschrijfgeld vanaf drie dagen voor de tocht daar te downloaden.
Leden van WTC Huizen kunnen zich aanmelden in Cyql. Voor leden van de WTC Huizen is deelname aan de tochten kosteloos. De GPX-file van de gekozen route kan drie dagen voor de tocht in cyql worden gedownload.
Ben je geen WTC en/of NTFU lid en heb je je niet vooraf ingeschreven via www.fietssport.nl/toertochten, maar wil je alsnog graag meerijden, dan kun je de kosten voor deelname (€5,00 resp. €7,00) bij aanmelding in het clubhuis 'Aan de meet' voldoen en krijg je alsnog het gewenste GPX bestand.
Voor alle deelnemers geldt: Vergeet je voor vertrek niet aan te melden bij de coördinator.

Toertocht details 45 km

Starttijd
10:30 - 12:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Crailoseweg 80
plan route
Hoogtemeters
185 hm
Kosten deelname
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 5 juli 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 4,00 (BASIC account)
€ 3,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 5 juli 2024.
Organisatie
WTC Huizen
Website
www.wtchuizen.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Hele rustige tocht langs een divers landschap. Ik ben een gestart voor opening van de voorzieningen op de startlocatie en kan zodoende geen goed oordeel geven over de voorzieningen.