• Zondag 1 sep
  • Weesp (Noord Holland)

La Base Pizza toertocht

  • Racefiets

Onze La Base Pizza toertocht (100 km of 200 km) is een geheel verzorgde toertocht die op zondag 1 september 2024 vertrekt vanaf ons clubgebouw aan de Papelaan 126 in Weesp. Er zijn twee afstanden, die beiden langs diverse La Base Pizza vestigingen voeren en gelijktijdig aankomen in Weesp voor een afsluiting met Pizza. De vertrektijden zijn dus compleet anders, ’s ochtends om 8:00 uur voor de lange afstand, om 12:00 uur voor de kortere afstand.
De toertocht is geheel verzorgd met onderweg drankjes en een ciabatta met mozzarella, tomaten, rucola en pesto of een ciabatta met parmaham, rucola, tomaten en Parmezaanse kaas. Bij terugkomst in Weesp een pizza en twee drankjes naar keuze. Dit gehele arrangement kost slechts € 44,00 (clubleden € 40,00).
De 200 km route voert via de Hollandse brug naar Almere Haven en over de Cirkelbrug de lange rechte wegen van de Flevopolder in. We rijden Kampen binnen door de Broederpoort en stoppen bij La Base Pizza Kampen, Botermarkt 1. Na 85 km fietsen is dit de eerste rustplaats voor een welverdiende focaccia en een verfrissing. Na de rust verlaten we Kampen via de IJsselkade om via de Nieuwendijkbrug het Reevediep over te steken richting Elburg. De Nieuwendijkbrug is ook de doorgaande route naar het net in Gelderland gelegen Noordeinde. De Nieuwendijkbrug is circa 360 meter lang en is gemaakt van beton. De brug heeft drie dekken. Alle verkeer maakt gebruik van de brug, dus ook de voetgangers, fietsers en landbouwvoertuigen.
Over de Zomerdijk rijden we naar Elburg om vervolgens via Doornspijk en Nunspeet het Leuvenumse bos door te fietsen richting Ermelo. We komen dan langs kasteel De Vanenburg. De naam Vanenburg, of in die tijd Vaenborch, wordt voor het eerst genoemd in 1389 toen het als bezitting van de abdij Abdinghof te Paderborn aan Wolf van Putten te leen werd gegeven. De meeste informatie uit de vroege middeleeuwen die van het kasteel beschikbaar is, is afkomstig uit de archieven van drie kloosters, namelijk: het klooster te Werden, het Sint-Vitusklooster te Elten en Abdinghof te Paderborn. De kloosters ontvingen van grootgrondbezitters stukken land als geschenk. Omdat de afstand tussen de kloosters en de cadeaugegeven stukken grond zo groot was, werd het dagelijks beheer van de landerijen overgedragen aan de bewoner van de belangrijkste boerderij van de goederen. In 1559 kocht het klooster in Paderborn de landerijen in Putten van het klooster in Werden erbij. Tot deze goederen behoorde ook het ‘gut tho Nulde’, wat later de Vanenburg zou worden.
We fietsen via Nijkerkerveen naar La Base Pizza Amersfoort, Zuidsingel 66 voor de culinaire stop. In Amersfoort, als we er inmiddels bijna 165 km op hebben zitten nemen we tijd voor koffie/frisdrank en een ciabatta met mozarella, tomaten, rucola en pesto of een ciabatta met parmaham, rucola, tomaten en Parmezaanse kaas.
In Amersfoort komt ook de groep die de kortere versie (100 km) van La Base Pizza toer fietst rond dezelfde tijd aan.
Na de culinaire stop volgt de rit terug naar Weesp langs de Eem, Baarn en om Hilversum heen door het Spanderwoud en Ankeveen. We komen rond 17:00 uur aan bij La Base Pizza Weesp, Nieuwstad 30. Hier eten we gezamenlijk een pizza naar keuze inclusief twee drankjes naar keuze.

Toertocht details 100 km

Starttijd
12:00 - 12:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Papelaan 126
plan route
Hoogtemeters
96 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 44,00 (BASIC account)
€ 41,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 23 augustus 2024.
Organisatie
TFC Weesp
Website
tfcweesp.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.