Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 11-5-2024.
  • Zaterdag 11 mei
  • Ibbenbüren (Buitenland)

Tecklenburg Rundfahrt 2024

  • Racefiets

De Tecklenburg Rundfahrt, fietsen door het Teutoburgerwald, is volgens veel deelnemers onze mooiste toertocht!
Op zaterdag 11 mei 2024 wordt deze voor de 35e keer door FTC CC75 uit Nijverdal georganiseerd. Daardoor mag de tocht zich met recht een klassieker op de toerkalender noemen.
Je krijgt een afwisselende en uitdagende route voorgeschoteld met beklimmingen en afdalingen die zelfs de regionaal bekende deelnemers soms voor verrassingen stellen. Bij de langste afstand trap je ongeveer 2.400 hoogtemeters weg. Onderweg zijn er 4 pauzeposten waarvan er 2 (alle afstanden) georganiseerd zijn door FTC CC75 met o.a. gratis sportdrank, bananen en een krentenbol. De overige 2 (130 en 160 km) zijn bij een lokaal restaurant en voor eigen rekening, denk aan voldoende cash geld i.v.m. beperkte pin-mogelijkheden!
Door het groeiende aantal deelnemers in de laatste jaren, heeft de organisatie in overleg met de gemeente Ibbenbüren en de omliggende gemeenten besloten om het deelnemersaantal te maximeren op 2.500. Daarom is het alleen nog mogelijk om via voorinschrijving deel te nemen aan de tocht.

Toertocht details 100 km

Starttijd
07:30 - 10:30 uur.
Deelnemers verwacht
Levendig, leuk om met andere fietsliefhebbers je favoriete sport te beoefenen.
Startlocatie
Am Sportzentrum 27
plan route
Hoogtemeters
1.051 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 19,50 (BASIC account)
€ 16,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
FTC CC '75
Website
www.tecklenburgrundfahrt.com
Kenmerken
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Bennie
Prachtige omgeving. Uitdagende beklimmingen. Van start tot finish goed georganiseerd. De oversteekplaatsen extra veilig door de aanwezigheid van vrijwilligers. Super!!!
Harmjan
Deze tocht al meerdere keren gereden is altijd goed georganiseerd en altijd gezellig ook bij de verzorgings posten alles top voor elkaar een aanrader als je van uitdaging en klimmen houdt ??????
Johan
Mooie route over autoluwe landelijke weggetjes. Top sfeer, goede organisatie, dank aan de vrijwilligers
Hulde voor de organisatie. Goede verzorging onderweg. Perfecte routeaanduiding en heel veel vrijwilligers op gevaarlijke en minder gevaarlijke oversteekpunten.