Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 7-4-2024.
  • Zondag 7 apr
  • Eindhoven (Noord Brabant)

040RIDE 2024 Graveltocht

  • Gravelbike

Schrijf je hier in voor een gravelrit of wegtocht van onze 040RIDE2024 !

Je kunt vanaf 9.00 uur starten bij OP NOORD, Oude Bosschebaan 11 te Eindhoven. De pauzeplaats halverwege is in het centrum van Eindhoven, in de monumentale Steentjeskerk, bij het nieuwe wielercafé VELOSOOF i.s.m. met onze hoofdsponsor John Knoops 'Passion for Bikes', adres: Sint Antoniusstraat 5-7 Eindhoven.

De 040-gravelritten van 60, 80 en 100 km voor gravel- of mountainbike volgen de contouren van de stad en waaieren uit over de natuur. Het zijn gevarieerde en uitdagende ritten met merendeels onverharde paden, afgewisseld door ontspannen glad wegdek. Geniet van de afwisseling van zowel stedelijk als natuurlijk Eindhoven en ontdek onbekende weggetjes.

Voor de 040-toertochten op de weg kun je kiezen uit 80, 100 en 120 km. Ook hier maken we een ronde om Eindhoven. In tegenstelling tot de gravelroutes gaan deze alleen over uitstekende en verkeersluwe wegen en fietspaden. Geniet ook hier van de mooie natuur, afgewisseld door de sfeer van de stad.

Omdat de tochten niet zijn uitgepijld bieden we deelnemers tevens de mogelijkheid aan om in door ons begeleide groepen de 80 en 100 km toertochten op de weg te rijden. Het is wenselijk je hiervoor van tevoren aan te melden (afstand en snelheid). Dit kan via secretariaat@tcwoensel.nl. De begeleide tochten starten om 10:00 uur met een 28 km-groep en een 30-km groep. Een helm dragen is verplicht.

De inschrijving kost bij voorinschrijving € 6 en NTFU-leden € 5. Daginschrijving kost € 7 en NTFU-leden € 6.

Meer info vind je op www.tcwoensel.nl. Daar zullen ook de GPX-tracks beschikbaar worden gesteld, maar let op: de laatste versies verschijnen in de week voor de start: gebruik die aub !

Toertocht details 60 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Oude Bosschebaan 11, Eindhoven
plan route
Hoogtemeters
22 hm
Kosten deelname
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 6,00 (BASIC account)
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Toerclub Woensel
Website
www.tcwoensel.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Eric
Schitterende tocht in je eigen omgeving
Don
Mooie route rondom Eindhoven met echt verrasend mooie plekken. Het stuk door het industriegebied en de stad is minder boeiend voor een graveltocht.
John
Teveel asfalt voor een gravel route.
Wouter
Gezellige gravel rit rond Eindhoven. Mooie afwisseling in landschappen onderweg en zelfs nog verassende stukjes Eindhoven ontdekt. Zoals het gebied tussen Blixembosch en IKEA. Natuurlijk ook een paar stukjes industrie terrein, je fietst tenslotte om een stad. Anderzijds zijn dat plaatsen waar je anders nooit rijdt, dus in die zin toch wel weer leuk. Goed verzorgd voor de fietsers zoal een banaan bij de start en uitgebreide pauze bij de Velosoof. Ondanks de doordrenkte bossen na alle regen van de afgelopen maanden zijn de gekozen paden goed berijdbaar.