• 7,3 km
  • Almere (Flevoland)

MTBroute Almere Braambergen - Almeerse hoogtes

Hoogtemeters maken op de voormalige zeebodem onmogelijk? Dacht het niet. De route Almere Braambergen serveert je 378 hoogtemeters, op een rondje van slechts 7,3 kilometer. De perfecte track voor klim- én afdaaltraining in de polder dus!

De route is uitgetekend door de bekende routebouwer Patrick Jansen. De track cirkelt over de drie heuvels die ooit door afvalverwerker Afvalzorg zijn opgeworpen. Wees gerust: deze stortplaats is inmiddels afgesloten en netjes afgedekt. Er grazen schapen op en er groeien wijnranken - geen grap! Je krijgt een mengeling van flowy uphill- en downhill-trails voor de wielen. Deze route heeft inmiddels landelijke bekendheid, met een top-10 notering in het lijstje populairste routes in Nederland op mtbroutes.nl.

Op de Wijngaardberg klim je langs de wijnranken, waan je je met een beetje fantasie in Frankijk. Vanaf de top heb je mooi uitzicht op de Schapenberg, genoemd naar de wollige vrienden die erop grazen. Maar voordat het zover is, daal je af over een bochtige north shore. Ook op de Schapenberg is van de hoogteverschillen optimaal gebruik gemaakt. Een trail over de graat van de heuvel, brengt je naar een uitzichtpunt waar je kilometers ver kunt kijken. Een tikje Alpen-gevoel in Flevoland!

Zit het wel goed met je technische skills en wil je een stapje verder (of ruiger) gaan? Daal dan af naar de Bosberg. Waar de vorige twee lussen blauw gemarkeerd waren, beland je nu op een rode lus met meer uitdaging. Er is onder andere een skinny en een north shore aangelegd. Dit pittige parkoers is perfect te combineren met de route Almere Kemphaan die er pal naast ligt.
 

  • Mountainbike
  • 7,3 km

Route details

Afstand
7,3 km
Hoogtemeters
361 hm
Startlocatie
SBB Buitencentrum Almeerderhout, Kemphaanlaan 4, Almere
plan route
Omgeving
Terrein
Vignet nodig?
JaVia https://mtbmore.nl/routevignet

Het kost €6,50 per jaar. De vignetten zijn verkrijgbaar bij het Trailcenter, het bezoekerscentrum Almeerderhout, de lokale VVV en diverse fietsenmakers in Almere. De complete lijst met verkooppunten is te vinden op de site van de stichting MTB & More

Wat anderen van deze route vonden.

Er zijn geen reviews voor deze route.