• 6,1 km
  • Almere (Flevoland)

MTBroute Almere Kemphaan - Haantje de voorste

Nog maar een paar jaar geleden was er weinig te beleven voor mountainbikers op en rond stadslandgoed De Kemphaan. Nu liggen er twee mountainbikeroutes, waarin je flowy trails door het bos kunt combineren met glashard klim- en daalwerk. In de periode 2018/2019 zijn in Almere de routes Kemphaan en Braambergen aangelegd. Braambergen is perfect te combineren met je rit over deze route. Uniek aan de route is dat er een officieel trailcenter is gevestigd dat dienstdoet als startpunt. Je kunt er ook vignetten kopen, een drankje doen, je fiets afspuiten of repareren, omkleden of naar het toilet gaan.

De route (lengte 6,1 kilometer) voert vanuit het gelijknamige stadslandgoed het bos in. Aanjager van deze track is de stichting MTB & More waarin een aantal fanatieke MTB’ers uit Almere is verenigd. Zij hebben een knappe prestatie geleverd door een route door het bos aan te leggen met flowy trails, slingerende kombochten en pumptracks. Het bos is verrassend afwisselend. Open plekken en dichte wouden wisselen elkaar af. De mountainbikeroute Kemphaan is één van de weinige volledig (half)verharde routes in Nederland. Dankzij het granulaat is de track het hele jaar door te berijden. Zie je op een gegeven moment apen slingeren? Nee, dan heb je geen last van hallucinaties of een hongerklop. Je bent bij de verblijven van Stichting AAP aanbeland. Een tochtje over de route is goed te combineren met een bezoek aan dit opvangcentrum voor exotische dieren. Wil je nog meer dieren zien? Ga dan ook langs bij Almere Jungle. Daar vind je planten en dieren van alle werelddelen. Leuk voor meereizende gezinsleden!
 

  • Mountainbike
  • 6,1 km

Route details

Afstand
6,1 km
Hoogtemeters
4 hm
Startlocatie
Trailcenter Outdoorpark SEC Almere, Verlaatweg 2, Almere
plan route
Omgeving
Terrein
Vignet nodig?
JaVia https://mtbmore.nl/routevignet

Voor het rijden van deze route is een vignet (6,50 euro) verplicht. Je kunt met dat vignet alle vier de routes in Almere rijden.

Wat anderen van deze route vonden.

Er zijn geen reviews voor deze route.