• 52,0 km
  • Bosloo (Gelderland)

Koninklijk gravelen

De Veluwe heeft zoveel meer te bieden dan de Posbank. In het hart van de Veluwe - tussen Apeldoorn, Vaassen en Uddel – ligt Kroondomein het Loo. Het natuurgebied is vrij toegankelijk voor fietsers en is een walhalla voor gravelbikers. Vanaf parkeerplaats Bosloo – aan de rand van Apeldoorn – trap je enkele kilometers warm over asfalt voordat je de eerste onverharde strook van de dag opduikt. Vanaf daar fiets je non-stop over brede grindwegen. De route lust de mooiste gravelstroken in het Loo aan elkaar. Wat dacht je van de Paalweg die 3.500 meter lang tussen de naaldbomen door golft? Deze strook zou niet misstaan in de Toscaanse klassieker Strade BIanche. Let op: drie maanden per jaar is het Kroondomein gesloten. Tussen 15 september en 25 december is de toegang verboden.

  • Gravelbike
  • 52,0 km

Route details

Afstand
52,0 km
Hoogtemeters
332 hm
Startlocatie
Parkeerplaats Bosloo aan de
Pijnboomlaan, Apeldoorn.
plan route
Omgeving
Bos, Heide
Terrein
Gravelpaden
Vignet nodig?
Nee
Bandenadvies
Schwalbe adviseert een allround combinatie met een snel en middelhoog profiel dat voldoende grip biedt op losse ondergrond.
Lees meer >>

Wat anderen van deze route vonden.

Mooie route maar te veel asfalt, wat niet nodig is, met name de stukken rond Hoog Soeren zijn er meer dan voldoende gravel paden die een veel beter alternatief zijn. Dit geldt ook voor het deel in Apeldoorn.
Mooie route voor alle seizoenen! Afwisselende route door de kroondomeinen op veelal brede zand- en grindpaden. Redelijk veel klimmeters maar dan heb je ook gave afdalingen (bijv. na Aardhuis linksaf). Er zit ca. 20% asfaltstukken in. Aanrader als je niet veel tijd hebt voor een lange tocht en toch even een lekkere workout wilt hebben.