De beste banden voor jouw avontuur

Het avontuur begint, waar het asfalt stopt. Stap af van het gladde asfalt en ontdek de eindeloze gravelpaden, dwaal rond over verlaten bospaden en slinger over mooie singletracks op de gravelbike. Met je materiaal op orde kun je eindeloos genieten van avonturen op de gravelfiets. Schwalbe geeft speciaal voor Fietssport bandenadvies. Lees hier informatie over de verschillende banden en de combinaties die je kunt maken met de banden van Schwalbe voor de beste comfort, tractie en lekbestendigheid.

Schwalbe tekst

Tijd om te racen

Hou je ervan om over piekfijne grindwegen te razen en pak je tussendoor ook de nodige asfaltkilometers mee? Vind je het daarnaast fijn om volledig de controle te houden zonder dat je snelheid daardoor minder wordt? Dan adviseert Schwalbe de combinatie van R/RS aan. Met de G-One R voorop rijd je gecontroleerd over moeilijke ondergronden terwijl de G-One RS met gemak volgt. De combinatie is de favoriet van gravelprofs als Jasper Ockeloen, Niki Terpstra, Tessa Neefjes en Ivar slik 

  • Voorband: R / RS
  • Achterband: RS

Dwars door het bos

Zijn de veld- en bospaden jouw favoriete omgeving? Dan adviseert Schwalbe als ideale combinatie de G-One Bite en Allround. De G-One Bite bijt zicht letterlijk vast in de grond en biedt hiermee veel controle en veiligheid, perfect voor je voorwiel, zelfs tijdens wisselende omstandigheden. De G-One Allround biedt tegelijkertijd veel betrouwbaarheid, rolt super licht en is extreem veelzijdig. 

  • Voorband: G-One Bite
  • Achterband: G-One Allround

Uitdagende avonturen 

Ben je een diehard gravellaar die houdt van uitdagende avonturen met onbekend terrein en afwisselende omstandigheden? Daarvoor adviseert Schwalbe de Ultrabite / Bite combinatie. De G-One Ultrabite heeft een agressief profiel waardoor je veel controle hebt op je voorwiel. Met deze band kom je op de mooiste en uitdagende paden, of het nou gravelstroken, bos- of weidepaden zijn. Voor je achterwiel kun je kiezen voor de G-One Ultrabite of de Bite. Afhankelijk van jouw ervaring en wensen.

  • Voorband: G-One Ultrabite
  • Achterband: G-One Ultrabite of G-One Bite

Klaar voor elk (bikepack) avontuur? 

Veranderd jouw ondergrond bij elke rit, trek je er op uit voor een meerdaags avontuur, maar pak je ook net zo makkelijk de gravelbike naar je werk? Dan is de G-one Overland de keuze voor jou. De Overland voelt zich thuis op elk terrein, heeft ongeëvenaarde lekbestendigheid en voelt zich net zo thuis op asfalt als in het bos. 

Kijk voor het hele assortiment op Schwalbe.com

 

4x Graveltips van Schwalbe

Je hebt nu de beste set gekozen voor jouw favoriete gravelrit. Toch is de juiste band maar de helft van je setup; bandendruk, tubeless of niet en welke accessoires je meeneemt zijn net zo belangrijk. Om dit wat makkelijker te maken geven we hieronder 4 concrete tips die je daarbij kunnen helpen.


1. Rij met de juiste bandendruk

De juiste bandendruk kan je rit maken of breken. Jouw bandenspanning is afhankelijk van de ondergrond, je banden, of je tubeless rijdt of met binnenband. Over het algemeen geldt, verlaag je druk naarmate het terrein uitdagender wordt en of de ondergrond losser. De tijd van standaard 7 bar in je banden is voorbij. Door lager in je bandenspanning te rijden, ontstaat er meer grip.


2. Rijd tubeless

Voor betere lekbescherming, lagere rolweerstand, meer controle en grip is tubeless rijden een perfecte upgrade aan jouw set-up. 
  • Gebruik genoeg latexmelk (30-60 ML per band) 
  • Verlaag je druk 
  • Gebruik goede Tubeless ventielen 
  • Hulp bij monteren? Check Schwalbe.com

3. Neem een extra binnenbandje mee

Schwalbe Aerothan binnenbanden wegen slechts 40-60 gram en passen in elk zadeltasje. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Een gewone binnenband kan natuurlijk ook, maar onze Aerothan binnenbanden zijn extra licht. Wel zo fijn als je al veel spullen bij je hebt. Met de Aerothan binnenband kun je ook vast ervaren hoe het aanvoelt om tubeless te rijden, omdat deze binnenband aanvoelt alsof je zonder binnenband rijdt! 


4. Houd je aan de Gravel Code

Geniet van het gravellen, maar laat anderen dat ook doen. Stick to the code. Om met z’n allen te kunnen blijven gravellen, is het extra belangrijk dat we ons aan de regels houden. Doe het voor jezelf en je mede fietsfanaten!

Wil je meer informatie over Schwalbe banden? Kijk gerust op Schwalbe.com. Veel fietsplezier! 

Schwalbe Recycling

Fietsen is groen, maar tegelijkertijd verdwijnen nog veel afgedankte fietsmaterialen in de vuilnisbak. Geef je oude of lekke binnenbanden een tweede leven en lever ze in bij je dealer. Schwalbe zorgt er dan voor dat ze opnieuw worden gebruikt.