De beste bandencombi voor jouw gravelavontuur

Waar de racefiets stopt, begint het avontuur. Ga van het geplaveide asfalt en stort je op eindeloze gravelpaden, dwaal over verlaten bospaden en stuur over slingerende singletracks. Niets staat jouw volgende avontuur in de weg. Althans, als je jouw materiaal op orde hebt. Daarom geeft Schwalbe speciaal voor Fietssport-leden bandenadvies. Bekijk hier welke combinatie van verschillende banden je de meeste lekveiligheid, comfort en tractie biedt. 

Schwalbe tekst

Snel en stoffig

Raas je regelmatig over piekfijne grindwegen en tik je tussendoor ook flink wat asfaltkilometers weg? Wil je offroad de volledige controle houden zonder dat je snelheid daaronder leidt? Dan raadt Schwalbe de combinatie Allround / Speed aan: de G-One Allround voorop leidt je gecontroleerd over moeilijke ondergronden, terwijl de G-One Speed je met gemak volgt.

 • Voorband: G-One Allround
 • Achterband: G-One Speed

Kriskras door het bos

Laat je de bebouwing en de verharde wegen achter je en zijn veld- en bospaden jouw arena? Dan is de Bite / Allround jouw ideale combinatie: De G-One Bite bijt zich letterlijk in de grond vast en biedt je controle en veiligheid op het voorwiel, zelfs in wisselende omstandigheden. Tegelijkertijd is de G-One Allround extreem veelzijdig en rolt hij net zo betrouwbaar als licht.

 • Voorband: G-One Bite
 • Achterband: G-One Allround

Heftige avonturen

De combinatie voor onbekend terrein en uitdagende omstandigheden. Als je onderweg voorbereid wilt zijn, raadt Schwalbe  de Ultrabite / Bite-combinatie aan. G-One Ultrabite zorgt met zijn agressieve profiel voor controle op het voorwiel. Zo kom je op de meest afgelegen plekken - of je nu over gravel-, bos- of weidepaden moet rijden.

 • Voorband: G-One Ultrabite
 • Achterband: G-One Bite

Game set match

Ga je voor de snelste rondetijden of heb je een gravelwedstrijd op het programma? Dan adviseert Schwalbe de G-One R. Deze band is gemaakt voor licht offroad terrein, gravelpaden en asfalt. Het Super Race karkas is enorm soepel en heeft een fantastische rolweerstand. De keuze voor de snelheidsfanaat.

 • Voorband: G-One R
 • Achterband: G-One R

Lees meer over de Schwalbe gravelbanden op Schwalbe.com

4x Graveltips van Schwalbe

 1. Steek de juiste banden. Zoek hierboven jouw ideale bandencombinatie of neem een kijkje op Schwalbe.com voor meer info.
 2. Breng je banden op de juiste drukBandendruk kan je rit maken of breken. Kies voor een spanning die past bij je banden, de ondergrond en je gewicht. 
 3. Rijd tubelessTubeless is een perfecte upgrade voor je fiets die relatief weinig kost. Je ervaart een betere lekbescherming, lagere rolweerstand en meer controle en grip.
 4. Houd je aan de Gravel Code. Geniet van je route maar laat anderen ook genieten, keep to the code.

Schwalbe Recycling

Fietsen is groen, maar tegelijkertijd verdwijnen nog veel afgedankte fietsmaterialen in de vuilnisbak. Geef je oude of lekke binnenbanden een tweede leven en lever ze in bij je dealer. Schwalbe zorgt er dan voor dat ze opnieuw worden gebruikt.