• Zondag 23 jun
  • Rijsbergen (Noord Brabant)

Rijsbergen Demarreert

  • Racefiets

Na vijf zeer succesvolle edities heeft Wielerdorp Rijsbergen gekozen voor een andere naam voor de jaarlijkse toer- en familietocht: Rijsbergen Demarreert.
Demarreren, een oeroude wielerterm, staat volgens Van Dale synoniem voor ontsnappen, van iemand loskomen, versnellen en uitlopen.
Een nieuwe naam wil niet zeggen dat de toer- en familietocht qua opzet gaat veranderen. Sterker nog, Wielerdorp Rijsbergen geeft met deze nieuwe naam aan los te komen van oude gewoonten en het evenement met veel motivatie naar een nóg hoger niveau te tillen. Demarreren dus!

GENIETEN
Prachtige fietstochten voor iedereen, lekker fietsen, een feestelijk samenkomen voor bezoekers en gefinishte fietsers en heel veel gezelligheid. Wielerdorp Rijsbergen biedt het allemaal. En in 2024 beleven we alweer de zesde editie van onze toer- en familietocht. De voorbereidingen zijn alweer in volle gang en samen met onze commissies en vrijwilligers zetten wij onze schouders er weer onder. Voor meer dan 100 procent!
Met onze toertocht ‘Rijsbergen Demarreert’, stimuleert Wielerdorp Rijsbergen de recreatieve en sportieve fietssport. Waarom? Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van- en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio.

GOED GEORGANISEERD
‘Rijsbergen Demarreert’ behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland. Het sportieve evenement staat in 2024 op zondag 23 juni op het programma en is een waar fietsfestijn voor jong en oud, ervaren en recreatief.
Met afstanden van 60, 100 en 160 kilometer zijn de routes meer dan geschikt voor zowel vriendengroepen, als e-bikers én de meer geoefende wielrenners.
Speciaal voor families is een mooie route van 25 kilometer uitgezet. Zo kan bijna iedereen deelnemen aan ons prachtige evenement.

LIEFHEBBERS
De toer- en familietocht van Wielerdorp Rijsbergen is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip. Elk jaar doen meer liefhebbers van de fiets én gezelligheid mee. Vorig jaar klommen 1.200 sportievelingen op hun racefiets, stadsfiets of e-bike. Amateurs en oud-profs fietsen gebroederlijk naast elkaar tijdens de sportieve dag.
De deelnemers kunnen kiezen uit vijf schitterende routes in de omgeving van Rijsbergen. Veel fietsers omschrijven het evenement als een tocht met een puike organisatie waar álle deelnemers in de watten worden gelegd. En daar is geen woord van gelogen! Met lange tafels waaraan fietsers en bezoekers gezellig samen kletsen en een drankje doen, livemuziek, lekkere hapjes en drankjes én een loterij met fantastische prijzen, wordt ‘Rijsbergen Demarreert’ ook in 2024 één groot feest!

200 VRIJWILLIGERS
‘Rijsbergen Demarreert’ is meer dan zomaar een toertocht. Het evenement is door wielersportbond NTFU bekroond met het kwaliteitskeurmerk ‘Extra Goed Geregeld’!
Dat komt mede door onze 200 vrijwilligers, op wie wij enorm trots zijn. Zij zijn onmisbaar voor het opzetten van onze groots opgezette toertocht die een dagvullend programma biedt vol inspanning, ontspanning, entertainment en bovenal heel veel gezelligheid.

Toertocht details 25 km

Starttijd
10:00 - 13:00 uur.
Deelnemers verwacht
1.500 - 2.500
Startlocatie
Laguitensebaan
plan route
Kosten deelname
€ 12,50 (BASIC account)
€ 10,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 23 juni 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 12,50 (BASIC account)
€ 10,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 23 juni 2024.
Organisatie
Stichting Wielerdorp Rijsbergen
Website
www.rijsbergendemarreert.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Gezellige Brabantse fietstoertocht
Het zuidelijke deel van de route is bosrijk. Het noordelijke deel van de route gaat door iets meer open gebied.
vanaf start al een feestje, scannen bij aankomst, bakkie koffie en op weg. mooie route perfect aangegeven. Goede stops waar genoeg beschikbaar was om je bidon te vullen of een lekkere koek te pakken en dan de finish , de omroeper geweldig het kadotje leuk en de sfeer op de finish geweldig. gewoon top.
De route was goed en dankzij het gespreid starten geen grote pelletons, waardoor je lekker in je eigen tempo kon fietsen. Nergens stoplichten of gevaardlijke kruisingen, heerlijk fietsen.