Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 21-4-2024.
  • Zondag 21 apr
  • Ibbenbüren (Buitenland)

Hennie Kuiper Classic - Teutoburgerwald tocht 2024

  • Racefiets

We zijn blij en trots dat wielercoryfee en erelid van de OWC Hennie Kuiper zijn naam heeft verbonden aan onze uitdagende Hennie Kuiper Classic - Teutoburgerwaldtocht. Deze klimtocht voert je door het schitterende landschap van het Teutoburgerwald en is uitstekend gepijld en verzorgd (2 verzorgingsposten, EHBO, etc). Een absolute must aan het begin van het seizoen en een goede voorbereiding op de erop volgende Klassiekers!
Om alle deelnemers nóg beter van dienst te zijn, hebben we ervoor gekozen alleen nog met voorinschrijving aan te melden. Er kunnen max 2000 deelnemers intekenen, wees graag op tijd!
Wil je er rekening mee houden dat deelnemers bij alle tochten in Duitsland intensief worden gecontroleerd op naleving van de fatsoens- en verkeersregels? En een gentle reminder: het gezellige terras in Bad Iburg sluit om 13.00 u, houd hier graag rekening mee bij je starttijd.
We zien je voorinschrijving graag tegemoet en wensen je alvast goede voorbereidingen en een fantastische rit!

NB1. Omdat in de lange route een fietspad recent is omgevormd naar een gravelpad, is de lange route aangepast en hierdoor 135km.
NB2. Omdat door wegwerkzaamheden een klim bij Lienen nog niet is vrijgegeven door de plaatselijke autoriteiten, is de korte route iets verlegd en hierdoor 87km.

Tijdens de tocht wordt door professionele fotograaf Bert Smilda foto's gemaakt. Via oypo.nl/nl/smildafotografie zijn de foto's te bekijken

Vriendelijke groet,
Oldenzaalse Wieler Club

Toertocht details 87 km

Starttijd
07:30 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
Levendig, leuk om met andere fietsliefhebbers je favoriete sport te beoefenen.
Startlocatie
TC Blau-Gold, An der Umfluth 75 (naast Asseebad)
plan route
Hoogtemeters
1.410 hm
Kosten deelname
€ 12,00 (BASIC account)
€ 10,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 9,00 (BASIC account)
€ 7,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Oldenzaalse Wielerclub
Website
www.owc-oldenzaal.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Martin
Prima tocht
Chris en HJ
Eerste stop aan de vroege kant 40km. Tevens ophangbeugels onhandig. Veel fietsen vielen er vanaf. Daarnaast is icetea echt verschrikkelijk om te drinken.
Bram
Door de hoogtemeters een uitdagende tocht door een prachtige omgeving!
Arent de Haan
Ik fiets regelmatig door het Duitse grensgebied en geniet iedere keer weer. Schitterende omgeving, schitterende klimmetjes, hoewel de weggetjes steeds een klein beetje slechter worden. De tocht is verder perfect georganiseerd door OWC, zowel bij start, pauzeposten en finish als bij de gevaarlijke oversteken waar altijd een vrijwilliger staat om je veilig naar de overkant te begeleiden. Hulde voor OWC.