• Zondag 23 jun
  • Rosmalen (Noord Brabant)

Bockenreijderstocht 2024

  • Racefiets

31 ste jaar. De Bockenreijderstocht voert door het Brabantseland ten zuiden van 's-Hertogenbosch. Via stille weggetjes, afgelegen boerderijen en donkere bossen wordt het schitterende natuurgebied het landgoed de Utrecht bereikt. De pauze plaatsen zijn; Herberg 'in den Bockenreyder', bekend om zijn gigantische vlaaien, voor de 110km tocht en Herberg de Vrolijke Jager, in Oirschot, is de pauzeplaats voor de 70km tocht. Als fietser heeft u nu de gelegenheid om een route te rijden zoals een "Bockenreijder" dat 250 jaar geleden ook deed In de 18e eeuw werd de naam Bockenreijders gebruikt door roversbenden die de zuidelijke Nederlanden onveilig maakten. Deze benden sloegen soms op een nacht op verschillende ver van elkaar gelegen plaatsen tegelijk toe. De bevolking schreef het werk toe aan een en dezelfde bende. De snelheid van verplaatsing leek in die tijd ongelooflijk en de
mensen zagen er het werk van de duivel in, die de Bockenreijders de kracht gaf om zich op bokken te verplaatsen. Zij roofden met geweld bij de rijken en verdeelden de buit onder de armen.
Iedere deelnemer krijgt bij de start een lotnummer voor de tombola. Bij aankomst kunnen de gewonnen prijzen worden opgehaald.
De 70 km route is volledig gepijld. GPX voor 70 en 110 km routes is beschikbaar. Mogelijkheid tot gratis parkeren op het parkeerterrein het 'Gilde Plein'. (ca. 50m van de start locatie cafe d'n Beer), zie http://www.dnbeer.nl/contact.html.

Toertocht details 70 km

Starttijd
09:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Biercafé & Feestzaal d'n Beer, Dorpstraat 77
plan route
Hoogtemeters
659 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 6,00 (BASIC account)
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 29 juni 2024.
Organisatie
FTC Rosmalen
Website
www.ftc-rosmalen.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Prima georganiseerd
Mooie tocht in een mooie omgeving.
heel leuk
Mooie omgeving