• Zondag 15 jan
  • Klarenbeek (Gelderland)

Cannondale ATB tocht Sc Klarenbeek

  • MTB & Gravel

Nadat we de Merida ATB tocht afgelopen januari door de COVID perikelen op het laatste moment moesten annuleren. Staat de tocht van Klarenbeek dit jaar weer op de agenda. En wel op zondag 15 januari 2023!! Eerder stond de tocht altijd bekend als Merida ATB tocht. Vanaf de komende editie zal de tocht door het leven gaan als Cannondale ATB tocht.
Dus voor in de agenda...........
Zondag 15 januari 2023 wordt de Cannondale ATB-Tocht in Klarenbeek verreden.
Starten kan tussen 09.00 en 10.00 uur vanuit het Multi Functionele Centrum bij SC Klarenbeek aan de Bosweg in Klarenbeek. Inschrijven is mogelijk vanaf 8.30 uur. Inschrijfgeld bedraagt € 7,00 en voor NTFU-leden € 5,00. Deelname t/m 15 jaar is geheel gratis. NTFU-leden kunnen gebruik maken van het Scan & Go systeem.
Dit jaar kan er gestart worden op zes afstanden te weten 25 / 40 / 47 / 55 / 60 en 70 kilometer
Alle afstanden hebben er hele mooie stukken in zitten, heide, bos , zand en gras en komen op de terugweg langs de Loenense waterval. De langere afstanden doen zelfs Hoenderloo aan. Daardoor is deze ATB-tocht aantrekkelijk voor iedere mountainbiker. De 25 kilometer is qua afstand geschikt voor de startende fietsers maar toch bevat deze route de gewenste technische stukken o.a. bij de Loenense waterval. De 40,47,55 en de 60 kilometer bevatten ook alle ingrediënten voor een zeer afwisselende en uitdagende route met mooie single-tracks. De 70 kilometer is een mix van technische stukken, lange klimmen en prachtige singletracks. De route is geheel uitgepijlt. Er zijn is 1 pauzeplek ingericht voor de 40 en 47 KM. De 55,60 en 70km komen 2x langs deze pauzeplek.
Vrijwilligers
Voor deze tocht worden veel vrijwilligers ingezet. Circa 30 gediplomeerde verkeersregelaars zullen assisteren bij het parkeren rondom het complex en de fietsers begeleiden bij de diverse drukke oversteken onderweg. Daarnaast wordt het inschrijven en het bemannen van de pauze plek gedaan door vrijwilligers van SC Klarenbeek.

Na afloop zal er in het MFC lekkere warme erwtensoep (tegen betaling) gehaald kunnen worden. Dit wordt gedaan door de leden van het Alp duZes team Klarenbeek. De opbrengst hiervan zal te goede komen aan Alp DuZes.

Toertocht details 25 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
500 - 1.500
Startlocatie
Bosweg 14
plan route
Kosten deelname
€ 7,00 (BASIC account)
€ 5,00 (PLUS account & NTFU-lid)
Uitsluitend daginschrijving mogelijk
Organisatie
SC Klarenbeek
Website
www.scklarenbeek.nl
Kenmerken
Scan & Go
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer