• Zondag 25 jun
  • Rijsbergen (Noord Brabant)

Speer van Rijsbergen 2023

  • Racefiets

EERSTE LUSTRUM VAN DE TOERTOCHT 'DE SPEER VAN RIJSBERGEN'!!
De Speer van Rijsbergen behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland. We gaan ons eerste lustrum vieren op zondag 25 juni 2023. Met de toertocht ‘Speer van Rijsbergen’, vernoemd naar onze plaatselijke oud wielerheld Johan van der Velde, wil Wielerdorp Rijsbergen de recreatieve en sportieve fietssport stimuleren, van jong tot oud. Zoveel mogelijk mensen laten genieten en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio. Dat alles overgoten met Bourgondische gastvrijheid, de typische ‘sfeer van Rijsbergen’. Voor iedere type fietser is er een route, men kan kiezen uit; 60, 100 of 160 kilometer. Daarnaast is er ook een familietocht van 25 kilometer. Na de successen van vorige edities is in 2023 ook de E-Bike tocht over 55 kilometer weer mogelijk.

Sportpark de Laguiten fungeert ook dit jaar wel als het ideale decor voor de start en finish van het evenement. Met alle faciliteiten aanwezig beschikt Wielerdorp Rijsbergen over een toplocatie voor het evenement. Een toertocht kan niet worden gehouden zonder de inzet van vrijwilligers. De grootste kracht van het evenement zijn dan ook de meer den 200 vrijwilligers die zorgen voor het mooiste sportfeest van Rijsbergen.

De kwaliteit van het evenement is zeker niet onopgemerkt gebleven. De NTFU heeft daarom De Speer van Rijsbergen bekroond met hun kwaliteitskeurmerk “Extra Goed Geregeld”! Daarmee voldoet het evenement aan de hoogste kwaliteitsnormen voor toertochten. Daarnaast maakt De Speer van Rijsbergen deel uit van de 'Brabantse Helden toertochten', samen met de Mathieu Hermans Kleppertocht, de Servais Knaven Classic, de Koos Moerenhout Classic en het Marianne Vos Wielerfestival.

Toertocht details 25 km

Starttijd
10:00 - 13:00 uur.
Deelnemers verwacht
1.500 - 2.500
Startlocatie
Laguitensebaan
plan route
Daginschrijving mogelijk
Ja
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account,
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 24 juni 2023.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account),
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is geopend tot 24 juni 2023.
Organisatie
Stichting Wielerdorp Rijsbergen
Website
www.despeervanrijsbergen.com
Kenmerken
Scan & Go
Douche aanwezig
Fietsenstalling
Toiletten aanwezig
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer