• Zondag 25 jun
  • Rijsbergen (Noord Brabant)

Speer van Rijsbergen 2023

  • Racefiets

EERSTE LUSTRUM VAN DE TOERTOCHT 'DE SPEER VAN RIJSBERGEN'!!
De Speer van Rijsbergen behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland. We gaan ons eerste lustrum vieren op zondag 25 juni 2023. Met de toertocht ‘Speer van Rijsbergen’, vernoemd naar onze plaatselijke oud wielerheld Johan van der Velde, wil Wielerdorp Rijsbergen de recreatieve en sportieve fietssport stimuleren, van jong tot oud. Zoveel mogelijk mensen laten genieten en bewegen in het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio. Dat alles overgoten met Bourgondische gastvrijheid, de typische ‘sfeer van Rijsbergen’. Voor iedere type fietser is er een route, men kan kiezen uit; 60, 100 of 160 kilometer. Daarnaast is er ook een familietocht van 25 kilometer. Na de successen van vorige edities is in 2023 ook de E-Bike tocht over 55 kilometer weer mogelijk.

Sportpark de Laguiten fungeert ook dit jaar wel als het ideale decor voor de start en finish van het evenement. Met alle faciliteiten aanwezig beschikt Wielerdorp Rijsbergen over een toplocatie voor het evenement. Een toertocht kan niet worden gehouden zonder de inzet van vrijwilligers. De grootste kracht van het evenement zijn dan ook de meer den 200 vrijwilligers die zorgen voor het mooiste sportfeest van Rijsbergen.

De kwaliteit van het evenement is zeker niet onopgemerkt gebleven. De NTFU heeft daarom De Speer van Rijsbergen bekroond met hun kwaliteitskeurmerk “Extra Goed Geregeld”! Daarmee voldoet het evenement aan de hoogste kwaliteitsnormen voor toertochten. Daarnaast maakt De Speer van Rijsbergen deel uit van de 'Brabantse Helden toertochten', samen met de Mathieu Hermans Kleppertocht, de Koos Moerenhout Classic en het Marianne Vos Wielerfestival.

GOEDE DOEL
Zoals elk jaar wordt aan "De Speer van Rijsbergen" een goed doel gekoppeld. Dit jaar heeft Johan van der Velde gekozen voor "SPIEREN VOOR SPIEREN", een stichting die zich inzet voor het opsporen en voorkomen van spierziektes bij kinderen. Het is mogelijk om bij uw inschrijving een donatie te doen. Ook is het mogelijk om samen met uw fietsvrienden, collega's of familie een eigen actie op te zetten waarbij het natuurlijk een onderlinge competitie wordt wie het meeste geld ophaalt. Om te doneren en/of een actie te starten, ga naar https://www.sportenvoorspieren.nl/project/de-speer-van-rijsbergen

Toertocht details 25 km

Starttijd
10:00 - 13:00 uur.
Deelnemers verwacht
1.500 - 2.500
Startlocatie
Laguitensebaan
plan route
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Stichting Wielerdorp Rijsbergen
Website
www.despeervanrijsbergen.com
Kenmerken
Scan & Go
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer