Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 25-6-2023.
  • Zondag 25 jun 2023
  • Rosmalen (Noord Brabant)

Bockenreijderstocht 2023

  • Racefiets

30 ste jaar
Goed gepijld
Mogelijkheid tot gratis parkeren op het parkeerterrein het “Gilde Plein”. (ca. 50m van de start locatie cafe d’n Beer), zie http://www.dnbeer.nl/contact.html
De Bockenreijderstocht voert door het Brabantseland ten zuiden van ’s-Hertogenbosch.
Via stille weggetjes, afgelegen boerderijen en donkere bossen wordt het schitterende natuurgebied het landgoed de Utrecht bereikt. De pauze plaatsen zijn; Herberg “in den Bockenreyder”, bekend om zijn gigantische vlaaien, voor de 110km tocht en Herberg de Vrolijke Jager, in Oirschot, is de pauzeplaats voor de 70km tocht.
Als fietser heeft u nu de gelegenheid om een route te rijden zoals een "Bockenreijder" dat 250 jaar geleden ook deed
In de 18e eeuw werd de naam Bockenreijders gebruikt door roversbenden die de zuidelijke Nederlanden onveilig maakten. Deze benden sloegen soms op een nacht op verschillende ver van elkaar gelegen plaatsen tegelijk toe. De bevolking schreef het werk toe aan een en dezelfde bende. De snelheid van verplaatsing leek in die tijd ongelooflijk en de mensen zagen er het werk van de duivel in, die de Bockenreijders de kracht gaf om zich op bokken te verplaatsen. Zij roofden met geweld bij de rijken en verdeelden de buit onder de armen.

Toertocht details 70 km

Starttijd
09:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Biercafé & Feestzaal d'n Beer, Dorpstraat 77
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 4,00 (BASIC account)
€ 3,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
FTC Rosmalen
Website
www.ftc-rosmalen.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Fon
De Bockenreijderstocht was een leuke tocht door het Brabantse landschap. Vriendelijke organisatie. Wellicht het volgend jaar weer.
Menno
De toertocht op zichzelf was leuk en door een mooie omgeving. Echter voor het inschrijfbedrag krijg je eigenlijk alleen een GPX file. Er is geen verzorging onderweg, geen koffie, water, nog geen half banaantje.... Buiten dat ik de lokale clubs best wil steunen, vind ik dit toch niet kunnen. Moet ik volgende keer weer betalen voor dezelfde GPX....?
Jan
Tocht was geweldig en het weer ook.
Dries
Mooie tocht en mooi weer jammer dat er zo weinig mensen meefietsen.