Zondag 25 juli 2021

Gouden Pijl toertocht 2021

Net als in 2019 wordt een schitterende toertocht op de dag van de Gouden Pijl georganiseerd op zondag 26 juli in Emmen, met finish op het stadsparcours van de profs. In 2020 staat de toertocht wederom op het programma van de Gouden Pijl.
De start en inschrijving (op de dag zelf) zijn vanaf de parkeerplaats bij Hotel Fletcher in het centrum van Emmen dichtbij de finish. De eerste kilometers zijn om er in te komen want dan wordt gefietst naar adventure Zoo Wildlands. De echte start gaat ongeveer een kilometer lang door het prachtige dierenpark. Hoe wild wil je het
... hebben?
Vandaaruit gaat de toertocht door de mooiste gebieden van Zuid-Oost Drenthe. De sportieve uitdaging zit in de klinkerwegen en het in oktober 2018 geopende fietsparcours op de nu al befaamde VAM-berg (Col du VAM) met een stijgingspercentage van 10 tot 15%. De routes worden duidelijk uitgezet. Onderweg worden verzorgingsposten ingericht en er is mobiele technische assistentie voor pechgevallen. Na afloop is er voldoende douche gelegenheid, de deelnemers kunnen fris het verdere programma van de Gouden Pijl gaan bezoeken.

Locatie Emmen (Drenthe)
Fiets type  Toertocht
Beoordeling