• 294,0 km
  • Soest (Utrecht)

Randje Utrecht

Fietssport-collega Erik raakte geïnspireerd door Randje Drenthe. De routegoeroe van Tempo Soest maakte Randje Utrecht. Erik fietste deze route in september 2017. "Een solo-rit van bijna 300 kilometer over de grenzen van mijn eigen provincie. Veel kilometers gemaakt en toch was ik nooit ver van huis. Een bijzondere ervaring!" De route gaat op en soms over de grens van de provincie Utrecht. Langs De Vecht. Langs het Groene Hart. Over de Lekdijk. Langs de Utrechtse Heuvelrug. Over de Grebbeberg. Richting de Randmeren. De Kanaaldijk en de Scheendijk zijn deels onverhard. De rest van de route gaat over verharde wegen. Je tikt even de provinciegrenzen van Noord-Holland (Amsterdam), Zuid-Holland en Gelderland aan. Deze route is gemaakt met hulp van de GPS-specialist van Tempo Soest. Update: Leerdam, Vianen en Zederik zijn samengegaan tot Vijfheerenlanden en valt nu ook binnen provincie Utrecht.

  • Racefiets
  • 294,0 km

Route details

Afstand
294,0 km
Hoogtemeters
800 hm
Startlocatie
Deze route start in Soest in de buurt van het clubhuis van Tempo Soest. Op zondagochtend is het club
plan route
Omgeving
Polder, Rivieren/meren
Terrein
Goede wegen

Wat anderen van deze route vonden.

Mooie Langste Dag Uitdaging nooit ver van huis
Vanuit Aalsmeer naar de route gefietst bij Uithoorn. Werkelijk prachtige combinatie van de Vecht, de bossen bij Lage Vuursche, het weilandgebied bij de Eem, de randen van de Gelderse Vallei en het rivierengebied. Heb op 210 km bij Culemborg besloten niet de lus richting Leerdam te doen, het was welletjes. En toen viel de Garmin uit... Zorg dus voor een reserve-accu. Uiteindelijk 265 km op de teller, het was een topdag in juni.
Lekkere lange route waarbij je door een schitterende omgeving rijdt. Het zuidelijk is historisch prachtig, forten en waterlinie met leuke stadjes, westelijk langs de vlist en meije.
Prachtige route rondom de mooiste plekjes in de provincie Utrecht