• 100,0 km
  • Zaltbommel (Gelderland)

De Olifant

De route brengt je in het land van Maas en Waal. Bij de start heb je een prachtig uitzicht op de unieke Martinus Nijhoffbrug. Op de rug van de olifant heb je een mooi uitzicht over de Waal. Dat levert typisch Nederlandse plaatjes op. Let op dat je voor het oor van de olifant niet te ver rijdt. Zijn slurf en voorpoten brengen je naar de Afgedamde Maas. Vind bij zijn slagtand ook twee olifanten in een tuin en draai daar om. Op de koffie bij Marianne Vos in Wijk en Aalburg. Langs Kasteel Ammersoyen en via het fruitteeltgebied bij zijn achterpoten terug naar Zaltbommel. Tot het gaatje gaan ;-)

  • Racefiets
  • 100,0 km

Route details

Afstand
100,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Start van deze route is bij een bedrijventerrein aan de Hogeweg. Parkeren kan ook in de buurt bij Sp
plan route
Omgeving
Polder, Rivieren/meren
Terrein
Goede wegen

Wat anderen van deze route vonden.

Een leuke route door een verrassend mooie omgeving. En het is super leuk om te bedenken waar ben ik nu op de olifant aan het rijden.
Erg mooie route, leuk om onderweg steeds te bedenken waar je bent in de tekening en te genieten van het uitzicht.
Heel gaaf. Mooie omgeving, kastelen, dijkweggetjes. Maar ook het denken van 'he, we zijn nu met de slagtand bezig, of we maken nu de 2e voorpoot'. Erg aan te bevelen.
We zijn gaan fietsen om de olifant te maken maar het bleek een schitterend mooie omgeving te zijn ook met mooie vergezichten langs dijken en langs 2 kastelen dus veel te zien ook