135,7 km
Assen (Drenthe)

Hunebed Highway

Deze route brengt je naar typische brinkdorpen, Saksische boerderijen en een enkele keienstrook. Maar vooral: goede wegen waarop je lekker kunt doortrappen – dan giet 't haost vanzölf!

Vanuit Assen fiets je zo de rust en ruimte binnen. Rolde, Anderen, Eext: stuk voor stuk esdorpen die niet op een ansichtkaart zouden misstaan. Niet verwonderlijk; je bent hier in Nationaal Park Drentsche Aa, een oeroud cultuurlandschap. Klinkers en asfalt wisselen elkaar regelmatig af. De kilometers langs de N34 – door Drenten omgedoopt tot ‘Hunebed Highway’ – tikken in rap tempo weg. Bij Ees duik je het bos in en maak je kennis met de flinten, de Drentse tegenhangers van kasseien. Een verplichte stop is Hunebed D30.

Verder gaat het over brede paden van glad asfalt. Het licht golvende landschap trekt in rap tempo aan je voorbij. Weides lopen naadloos over in woeste gronden. Langs de randen van Nationaal Park Dwingelderveld trap je via Dwingeloo weer terug naar Assen. En, ging het haast vanzelf?


Toertocht

Wil je verder inzoomen?

Route details

Afstand
135,7 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Bij Regionaal Wielercentrum Noord (Kortbossen 5, Assen) zijn voldoende parkeerplaatsen. Op het terrein bevindt zich een openlucht wielerbaan van hout. Check www.wielercentrumnoord.nl voor clinics.
plan route
Omgeving
Weide/akkers
Terrein
Verharde wegen
Geschikt voor
Ervaren fietser, Zeer ervaren fietser, Groepen
Nuttige plaatsen
  • Voldoende parkeerplaatsen bij startpunt aanwezig
  • Horeca bij startpunt
Extra info
Een kop koffie voor de start en een drankje na afloop gebruik je bij Restaurant Dapper of Restaurant Flinck. Beide zijn gelegen aan de Stadsbroek 17 in Assen.

Combineer je deze route met een verblijf in Drenthe? Hotel De Bonte Wever ligt aan de start. Een overzicht van verblijfsaccommodaties in alle soorten maten vind je op https://www.drenthe.nl/verblijven-overnachten
  • Omgeving

  • Voorzieningen

  • Terrein

Wil je de reacties op deze route zien?

Log in of registreer

Beoordeling toevoegen

Je beoordeling helpt andere sportieve fietsers op weg. Bedankt!

1000 tekens over
1000 tekens over

Beoordelingen met onjuiste informatie of beledigende teksten worden van Fietssport verwijderd.
De voorwaarden kun je hier lezen.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen