• 32,0 km
  • Oldeterp (Friesland)

MTBroute Beetsterzwaag

De route gaat door de prachtige landgoederen die de Friese adel en patriciërsfamilies ons hebben nagelaten. De route voert langs oude lanen, open velden en het Koningsdiep of Alddjip. 'Pas op voor de golfbal!' De route loopt langs de prachtige golfbaan van het 50 jarige (2016) Lauswolt. En met name langs het 'Ald Djip' is het een lust voor het fietsende oog.

  • Mountainbike
  • 32,0 km

Route details

Afstand
32,0 km
Hoogtemeters
142 hm
Startlocatie
Je kunt de route starten bij:
- Hotel Restaurant Het Wittehuis, Van Harinxmaweg 20, 9246TL Oldeterp
plan route
Omgeving
Bos, Weide/akkers
Terrein
Goede wegen, Singletracks
Vignet nodig?
JaVia https://www.natuurmonumenten.nl/mtb/vignet

Voor deze route is een vignet van Natuurmonumenten verplicht! Beschikbaar in 2x varianten: sticker of digitaal. De sticker kost € 16,50. Als je lid van NM ben je € 11,55 kwijt. Een digitaal vignet kost € 15,- en € 10,50 voor leden.

Wat anderen van deze route vonden.

Klaas
Voor wat kan is er goed gebruik gemaakt van de omgeving, ik weet dat mooie bouw werken wel gemaakt willen worden maar niet mag van de grondeigenaren. Ook verharding is in beperkte mate. Dat maakt met langdurig nat wel dat het snel en lang modderig word
Wel mooie route maar die wortel is wel erg vervelend met een fully is het nog wel te doen
Mooie route, wel snel drassig na regen. Leuke combinatie van singletracks en stukken door bos. Is uit te breiden met rode route (veld, mi afrader) en blauw (moeite waard).