• 53,0 km
  • Denekamp (Overijssel)

Trainen Met Hennie Kuiper

Het eerste deel van de route voert van Hennie Kuipers geboortehuis naar zijn middelbare school in Enschede. Daar fietste Hennie samen met zijn broer vaak tegen de wind in, zeker halverwege de route wanneer je het hoogste punt bereikt. “Alsof er een deur werd open gezet,” aldus Hennie. Na deze provinciale weg kom je een aantal stoplichten tegen. Stop daar netjes en gebruik net als Hennie deze momenten als intervaltraining. Word je sterker van! Voordat je Enschede in fietst, buigt de route af en vervolg je je weg naar het buitengebied richting Losser en De Lutte. De route is hier verkeersluw en licht glooiend. Na De Lutte en voor Beuningen kom je ook over een lus van bijna 5km waar Hennie vroeger zijn trainingen deed. Je kunt de route eenvoudig verlengen door het lusje meerdere malen te fietsen. In deze lus zit het leuke klimmetje Paandersdijk-Nijenhaerweg.

  • Racefiets
  • 53,0 km

Route details

Afstand
53,0 km
Hoogtemeters
159 hm
Startlocatie
Start bij het geboortehuis van Hennie Kuiper, tegenwoordig een leuke ijssalon. Bij de IJskuip zijn v
plan route
Omgeving
Bos, Weide/akkers
Terrein
Goede wegen

Wat anderen van deze route vonden.

Bekend terrein maar zeer de moeite waard als trainingsritje om op een zondag ochtend je hoofd leeg te maken en te genieten van ons mooie twente...
Machtig mooie omgeving, deze route moet je gefietst hebben !
Leuke route voor een rustige training. Bevat genoeg lange stukken, ook prima voor interval. Wil je de route nog een beetje verzwaren? Rijdt hem dan omgekeerd zodat je bij 'De Lutte' een extra klimmetje (30HM) in de Hanhofweg kunt nemen. Of overweeg om 1,5 km voor je (vanuit Denekamp) Oldenzaal binnenkomt, linksaf te slaan en de Tankenberg, het hoogste punt van Overijssel, mee te nemen.
Mooie route, deels langs hoofdwegen, merendeel over landweggetjes