• 114,0 km
  • Siebengewald (Limburg)

Rond De Totenhügel

De route start in Nederland en gaat na. ca. 2 km Duitsland in. Via Goch, Kalkar, Xanten, Sonsbeck, Uedem terug naar Siebengewald.

  • Racefiets
  • 114,0 km

Route details

Afstand
114,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Café De Heidebloem, Gochsedijk 4
plan route
Omgeving
Bos
Terrein
Goede wegen
Vereniging
TWC Noord-Limburg

Wat anderen van deze route vonden.

Ik had er meer van verwacht na de reviews die ik heb gelezen.
Gisteren gefietst.Het weer was perfect.
De eerste 25 km (tot net voor Kalkar)was ronduit saai.Het uitzicht bestaat uit akkers met mais en aardappelen.Het wegdek bestaat vooral uit slecht asfalt waardoor het lastig was om in een lekker ritme te komen.Het is heel vlak (nauwelijks boven de 1%)
Het deel tussen Kalkar en rondom Xanten is een stuk leuker.Hier glooit het landschap een beetje waardoor je wat vals plat hebt en af en toe een beetje moet klimmen.Op dit deel van de route zijn enkele klimmetjes te vinden.Het wegdek is hier ook wat beter.Het uitzicht is prachtig.
De laatste 25 km zijn weer zeer vlak en saai. Maar prachtig asfalt waardoor je nog even tempo kunt maken.
Voor de koffie moet je even van de route af en het centrum van Kalkar of Xanten inrijden.

Tip als je deze omgeving wil verkennen: parkeer je auto in Kalkar en verken de omgeving vanuit daar. Scheelt veel saaie km’s
Wij hebben genoten van deze prachtige route! Mooie landschappen en uitzichten, een grote variatie wegen van heerlijk smal tot tweebaans met of zonder fietspad niet heel druk met verkeer. Bijna noot helemaal vlak van vals plat tot pittige hellinkjes. Ook heel fijn: vaak is gekozen voor wegen die niet zijn opgenomen in bewegwijzerde fietsroutes. Complimenten voor degene die deze route heeft bedacht.