• 12,0 km
  • Liessel (Noord Brabant)

MTBroute Liessel

Van de drie aan één te rijden routes (Liessel, Deurne en Vlierden) is de route in in Liessel de langste. Ook landschappelijk gezien de mooiste omdat dit stuk bos niet wordt ontsiert door een grote doorgaande weg. Wel bevat dit deel van de route weinig singletracks. Na ongeveer 4 kilometer is het oppassen. Hier moet je vlak voor het riviertje de Oude Aa plotseling rechtsaf. Is je snelheid voor het afslaan te hoog dan rijd je hier gemakkelijk het water in. Na ongeveer een kilometer langs de oever te hebben gereden gaat de route terug het bos in. Tweehonderd meter voor het oorlogsmonument ligt het keerpunt, dat rechtsaf terug naar Vlierden gaat. Halverwege het tweede deel van de route wordt het felste heuveltje van deze route bedwongen. Kort hierna zijn de verbindingbordjes naar de route in Deurne te vinden. Even verderop is het verbindingsbordje naar de route in Vlierden te vinden. Bedenk dus van te voren goed welke routes je precies wilt gaan rijden.

  • Mountainbike
  • 12,0 km

Route details

Afstand
12,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Hoekseweg nabij de Liesselse Bossen.
Vanuit het centrum van Liessel richting Asten via de Mgr. Berk
plan route
Omgeving
Bos
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
Nee

Wat anderen van deze route vonden.

perfect onderhouden route, waar je bij alle weersomstandigheden terecht kunt
Deze ronde heeft veel afwisseling qua ondergrond en omgeving. Het overgrote gedeelte bestaat uit single-track.
Er zitten lange flow-stukken in waar je prima kunt oefenen om bochten te nemen zonder te remmen maar met goed vooruit-kijken. Laatste gedeelte bevalt enkele leuke heuveltjes waar je nog even diep kunt gaan en leert af te dalen zonder al te veel snelheid te verliezen.
Ideaal te combineren met onder andere Asten, Vlierden of Deurne-zandbos.
Mooi en lekker lopende route waar ik vanuit Brouwhuissche Heide via Vlierden minimaal 2x per jaar kom.
Zeer goed onderhouden en elk jaar veranderingen. Je hoeft niet bang te zijn voor uitstekende stukken hout of wortels. Niets negatiefs over te melden en ook nog aansluitingen met Vlieren en Deurne of Neerkant