• 8,0 km
  • Helmond (Noord Brabant)

MTBroute Helmond

Het is een technische route met vele korte klimmetjes. De route is gelegen in de Bakelse bossen nabij Helmond. Het Bakelse Bos is een 115 hectare groot naaldhoutgebied. Het betreft een voormalig gemeentebos, maar is nu eigendom van Brabant Water. Door zijn ligging is het gebied zeer geschikt als groene long voor de stad. De oudste bospercelen dateren van 1915. Het bos is biologisch vrij arm vanwege haar ligging op voormalig stuifzand en bestaat vooral uit grove den, maar ook andere naaldhout soorten en Amerikaanse eik. Aardig zijn de stuifheuveltjes, een jeneverbes struweel, een stukje open stuifzand ('de schietbaan') en een klein heideveldje.

  • Mountainbike
  • 8,0 km

Route details

Afstand
8,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Hoek van de Scheidijk en het Sjef de Kimpepad.
Parkeren is mogelijk bij de Parkeerplaats van sport
plan route
Omgeving
Bos, Heide
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
Nee

Wat anderen van deze route vonden.

Helaas door het asogedrag van mede bikers zijn wandelaars en Fietsers niet erg blij met de route in Helmond. Verhalen over kinderen die aangereden zijn en een daadwerkelijk dood gereden hond zijn een feit. En dat zonder te stoppen en een grote bek open trekken als er kinderen of honden los lopen. Ik word daar liever niet mee geasocieerd. Je merkt het meteen in de bossen van Helmond. Je hoort meteen daar heb je weer zo'n mountainbiker die denkt dat het hele bos van hem is. Vreemd als je netjes remt als er mensen rondlopen.
Met 8,9km niet de langste route, maar zeer de moeite waard. Dit rondje ligt zowat in mijn achtertuin en ik gebruik hem dan ook als trainingsrondje of als ik geen tijd heb om ver weg te gaan.
Hij verveeld niet en meestal rijd ik dan twee of drie rondjes.
Vrijwel helemaal single-track, welke er zeer veel maanden van het jaar prima bij ligt en goed wordt onderhouden.
Een paar kleine klimmetjes, maar vooral veel bochtwerk en flow-gedeeltes.
Ook prima te koppelen aan andere routes direct in de omgeving, zoals Liessel, Deurne Zandbos of Dierdonk of Gemert.
Het is zonde dat de route wat aan de korte kant is maar je kunt hem heel makkelijk uitbreiden
Hartstikke mooie route die goed is om bochtentechniek te beoefenen.