• 49,1 km
  • Rheden (Gelderland)

rheden-33

Het Nationaal Park Veluwezoom (5000 hectare) bestaat niet allen uit uitgestrekte bossen en heidevelden, maar ook uit restanten stuifzand. De centrale en noordelijk gelegen bossen en heidevelden van het park zijn ruig. Daar overheerst de stilte en bepalen natuurlijke processen het landschap. In het zuidelijke deel grenzen de uitgestrekte heidevelden, bossen en landgoederen aan zeven dorpen. Hier bevinden zich de meeste recreatieve voorzieningen. In het hele gebied, met uitzondering van de rustgebieden voor het wild, mag gewandeld worden. De route volgt de wandelpaden regelmatig. Daarnaast wijkt het af naar ruigere stukken, zoals een singletrack met diepe kuilen dwars door een veld varens. Het gebied is voor Nederlandse begrippen erg heuvelachtig. De beklimmingen en afdalingen in deze route variëren sterk. Soms gaat het zeer geleidelijk omlaag of omhoog, soms zeer steil, soms bochtig en dan weer kaarsrecht. Ook zijn er grote gedeeltes dwars over de heide.

  • Mountainbike
  • 49,1 km

Route details

Afstand
49,1 km
Hoogtemeters
650 hm
Startlocatie
Op diverse plaatsen langs de route, waaronder bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.
plan route
Omgeving
Bos, Heide
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
JaVia https://mtb-nationaalparkveluwezoom.nl/mtb-vignet/

Om zowel de doorgewinterde mountainbiker als de eenmalige gebruiker van de route van dienst te zijn, worden er twee soorten vignetten door Natuurmonumenten aangeboden: Jaarpas: € 14,- (leden €4,20 korting) Dagpas: € 6,- (leden €1,80 korting)

Wat anderen van deze route vonden.

Jammergenoeg de mooie stukken vanaf Rozendaal, Velp naar Rheden, de langere klimmen, niet meer in de route opgenomen. Maar de nieuwe singletracks zijn wel mooi.
mooie route met voor 75% prachtige trails, zit ook wel wat saaiere stukken in maar die zijn ook wel nodig om beetje bij te komen. Vond vooral stuk rond en achter de Posbank echt zwaar. Zeer de moeite waard
lekker veel hoogtemeters; 600 ongeveer, met voor nederlandse begrippen stevige klimmetjes