• 25,0 km
  • Zeddam (Gelderland)

MTBroute Zeddam

De 25 kilometer lange route is bezaaid met pittige klimmetjes en lekkere snelle afdalingen. Direct na vertrek kom je de Hettenheuvel tegen. Een onverharde kuitenbijter waar het kleine verzet al snel noodzakelijk is. De track gaat dwars over de heuvel heen en brengt je in het gebied Grootbekermark. Hier trap je langs de bosrand door het Kleefse Hout. Vervolgens blijft het traject aan de buitenrand van het bos en kom je uit bij Klein Bekermark. Via een deel van de Keurvorstenheuvel kom je uit op de Ettenseweg en langs informatiepunt 't Peeske (een van de startplaatsen van de route). De lange onverharde Ettenseweg ploegt dwars door akkers en weilanden en zo kom je in het Korterbos. Via Hoge Heide en de Hulzenberg hobbel je naar de Boterweg. Dit is de verbindingsweg met het deel dat Montferland heet. TRap over de Galgenberg en de Plakslag en geniet van de mooie paden van het Zeddammerbos. En voordat je het weet ben je weer terug bij af. 

  • Mountainbike
  • 25,0 km

Route details

Afstand
25,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
- Parkeerplaats Markant Outdoor, Gildeweg 7 in Braamt
- 't Peeske, Peeskesweg 12 in Beek
plan route
Omgeving
Bos, Heide
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
JaVia https://bit.ly/vignetnatuurmonumenten

Het Natuurmonumenten vignet is vanaf nu (november) verkrijgbaar en komt in twee varianten: een sticker of een digitaal vignet. Voor de sticker betaal je € 16,50 ( leden NM € 11,55). Een digitaal vignet kost € 15,00 (leden NM € 10,00).

Wat anderen van deze route vonden.

Uitdagend
Prachtige route met straffe klimmetjes en uitdagende afdalingen. Geen moment saai!
Als je in Beek start bouwt de zwaarte zich mooi op en zit de finale in het tweede deel.
Zoals elk jaar is de route van de Pedaleur in het Montferlandse bos een mooie, afwisselende en uitdagende route. Je rijdt bijna geen moment op het vlakke en er zijn pittige en lekkere afdalingen. De veiligheid werd gewaarborgd door voldoende vrijwilligers en de verzorging was ook dit jaar weer goed georganiseerd.
Jammer dat de 2 de lus van 20 km niet goed aansloot op de 3de lus van 20 km, niet geheel duidelijk voor mij. Tevens dat de startnummers niet werden ingenomen voor hergebruik voor volgend jaar. Alle kleine beetjes helpen voor een schoner/ mooier milieu !
Gewoon gaan, dit is een van de mooiste routes in Nederland.