• 13,0 km
  • Almere-Kotterbos (Flevoland)

MTBroute Almere-Kotterbos - Almere old skool

De route Kotterbos is de oudste mountainbikeroute van Almere. Hij is te vinden in het gelijknamige bos dat tegen de beroemde Oostvaardersplassen ligt. De route is veertien kilometer lang en kent enkele kunstmatige hoogteverschillen. De track richting de Oostvaardersplassen voert door een afwisselend gebied met een mix van brede en smalle paden door moerasgebieden en loofbossen. Bij de Vaartplas en langs de Trekweg vind je donkere bospaadjes met singletracks. Ook krijg je een aantal verrassende elementen voor de noppenbanden: een houten bruggetje, obstakels van stammen, laaghangende takken en boven de bodem uitgroeiende boomwortels. Technisch dus! Let op: de route kent geen (half)verharding en kan bij nat weer dus glad zijn, omdat de klei dan glibberig wordt.

De Stichting MTB & More heeft grootse plannen met deze route. De vrijwilligers willen de route voorzien van een halfverharding, zodat deze het hele jaar door te rijden is. Dit plan is onderdeel van een groot project voor de ontwikkeling van het gebied tussen de Buitenring, de Kotterbosweg en de Oostvaardersplassen. Je kunt de route combineren met de routes Kemphaan en Braambergen, middels een verbindingsroute die naar en vanaf deze route is uitgepijld.

  • Mountainbike
  • 13,0 km

Route details

Afstand
13,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
Parkeerplaats 'Kotterplein'
plan route
Omgeving
Bos, Polder
Terrein
Goede wegen, Singletracks
Vignet nodig?
JaVia https://mtbmore.nl/routevignet

Vignet kost €6,50 per jaar. De vignetten zijn verkrijgbaar bij het Trailcenter, het bezoekerscentrum Almeerderhout, de lokale VVV en diverse fietsenmakers in Almere. De complete lijst met verkooppunten is te vinden op site van stichting MTB&More.

Wat anderen van deze route vonden.

Er zijn geen reviews voor deze route.