• 17,1 km
  • Zeewolde (Flevoland)

MTBroute Zeewolde - Flevolandse jungle

Het Horsterwold is het grootste aaneengesloten loofbos van West Europa. Door de vruchtbare kleibodem waarop het bos geplant is, groeien de bomen als kool. In dit dichte woud, is het nauwelijks voor te stellen dat hier nog geen 75 jaar geleden het woelige water van de Zuiderzee stroomde. Het goede nieuws voor jou als mountainbiker: de fanatieke vrijwilligers van MTB Zeewolde hebben een zeventien kilometer lange track door het bos gelegd, zodat je er optimaal van kunt genieten. Deze route wordt door de vrijwilligersclub goed onderhouden, dus kleine kans dat je op overwoekerde paden belandt.

Startend vanaf de parkeerplaats bij groepscamping De Banken, duik je meteen de Flevolandse jungle in. In de zomer is het er weelderig groen. Langs het water ligt een serie kombochten, gevolgd door een reeks bulten waar je je bike als een soort pumptrack overheen duwt. In droge omstandigheden is de klei een perfecte ondergrond, voor natte omstandigheden zijn de slechte stukken aangepakt met granulaat.

In het dichte bos voelt het alsof je door een tunnel fietst, op de open plekken waan je jezelf in pakweg het Zwarte Woud of de Veluwe. Het toetje komt in de finale, met een passage over het strand van het Nuldernauw, waar je in de zomer langs de badgasten scheert. Je kunt je fiets afspuiten bij de haven en je tocht afsluiten met een hapje of een drankje bij Brasserie ’t Wolderwijd. Op het terras in de zon houd je het strandgevoel nog even vast.

  • Mountainbike
  • 17,1 km

Route details

Afstand
17,1 km
Hoogtemeters
36 hm
Startlocatie
- Parkeerterrein van groepscamping De Banken aan de Dasselaarweg in Zeewolde
plan route
Omgeving
Bos, Polder
Terrein
Goede wegen, Singletracks
Vignet nodig?
Nee

Wat anderen van deze route vonden.

Verrassend!
Voor de vlakke, weidse polder, is dit wel een aardig stukje bos met de afwisseling van het op- en afrijden van de dijk. Nauwelijks hoogtemeters, maar daardoor wel lekker door te trappen voor een mooi trainingsrondje. Nadeel: Enkele stukken doorkruisen een druk bezocht wandelgedeelte (incl. honden!).