• 22,0 km
  • Kraggenburg (Flevoland)

MTBroute Kraggenburg - Zee van land

Kraggenburg bestond al voordat de Noordoostpolder op de tekentafel ontworpen werd. Het was een schiereiland in de Zuiderzee, met een lichtwachterswoning op een terp. Oud-Kraggenburg ligt er nog steeds, maar nu omringd door een zee van land.

De Noordoostpolder slokte het eiland op en verderop werd het nieuwe dorp Kraggenburg gebouwd. In 1944 werd er een bos geplant. Het Voorsterbos is één van de oudste bossen van Flevoland en juist daar vind je een afwisselende mountainbikeroute met veel technische stukken. Tussen de dorpen Vollenhove, Ens, Marknesse en Kraggenburg fiets je over de voormalige Zuiderzeenbodem. Je draait, keert en klimt en daalt over hobbels en bultjes en geniet onderweg van de rijke natuur. De route is 21 kilometer en telt 91 hoogtemeters. Op twee plekken zijn kleine hoogteverschillen in de route opgenomen. Hij is voor 95 procent onverhard. Voor het rijden van deze track heb je een vignet van Natuurmonumenten nodig.

  • Mountainbike
  • 22,0 km

Route details

Afstand
22,0 km
Hoogtemeters
50 hm
Startlocatie
Hotel van Saaze
plan route
Omgeving
Bos, Polder
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
JaVia https://www.natuurmonumenten.nl/mtb/vignet

Wat anderen van deze route vonden.

Het is een route waar je een vignet van natuurmonumenten voor nodig hebt. Voor een betaalde route mag ook iets verwachten. Helaas zie ik dit niet terug. In een natte periode vind ik de route zelfs gevaarlijk. Bladeren op klei levert verraderlijke situatie op. Wanneer je start bij de haven is alleen de oostelijke lus redelijk aantrekkelijk.
Prima. Kort draaiwerk afgewisseld door vlakke rechte stukken. Er is echt geprobeerd om een uitdagende route te maken. Bij veel bladval is de route op enkele stukken soms moeilijk te volgen.
Zeer goed uitgepijlde route met van alles wat wat er voor zorgt dat de route toch pittig aanvoelt .
kortom leuk