• 16,0 km
  • Appelscha (Friesland)

MTBroute Appelscha

De route is speciaal gemaakt voor mountainbikers. De route gaat afwisselend over wat bredere paden, maar er zitten ook aardige stukken singletracks in. Omdat het hier om een vrij vlag gebied gaat vind je in de route weinig hoogteverschil. Toch is het de routebouwers gelukt om de kleine hoogteverschillen die in het terrein te vinden zijn volop te benutten. De route bevat korte technische stukjes met kleine klimmetjes en afdalinkjes. De omgeving waarin je rijdt is zeer afwisselend. De route voert langs een groot heideveld en diverse poelen. Ook fiets je over een grote vlakte waar je een weids uitzicht hebt, ook in dit gedeelte zijn weer leuke singletracks opgenomen. Na weer een stuk door het bos te hebben gefietst kom je langs het Aekingerzand. In de boswachterij Appelscha loopt ook nog een heuse schaapskudde en grazen er koeien. Dus let hier wel op dat je niet over een koe of een schaap rijdt! Het laatste deel van de route gaat weer door het bos met afwisselend wat bredere paden.

  • Mountainbike
  • 16,0 km

Route details

Afstand
16,0 km
Hoogtemeters
0 hm
Startlocatie
- Parkeerplaats 't Groot Veen (Bosweg) bij Appelscha
- Parkeerplaats Wateren
- Parkeerplaats bij h
plan route
Omgeving
Bos, Heide, Weide/akkers
Terrein
Singletracks
Vignet nodig?
Nee

Wat anderen van deze route vonden.

Lekker old skool parcours met vele verschillende fietslijnen en de hindernissen zijn verdeeld over de route.
Prachtige afwisselende natuur. Heerlijk om met een groep te raggen. Voor de uitdaging moet je de Bosberg fietsen erbij fietsen De blauwe route voor de km en aan het begin en einde de Bosberg. Perfecte MTB route in Noord-Nederland.
Mijn favoriete lokale trail
Goed te doen ook voor minder ervaren fietsers. Mooie singletracks en nog aardig wat hoogte verschil.
Pas op voor loslopende schapen op de route.
De blauwe route is prima te combineren met de rode en de groene route (Smilde-Diever). in de rode route zit de meeste uitdaging, deze wordt dan ook niet voor niets 'the Rollercoaster' genoemd.